П`ятниця, 29 Бер 2024, 10:33 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2020 » Жовтень » 16 » День українського козацтва відзначили в Каланчацькій школі
12:52 PM
День українського козацтва відзначили в Каланчацькій школі

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва та Захисника Вітчизни.

Тримайсь, козаче, сміливим будь,

Козак не плаче – це не забудь.

Нехай невдача, нехай біда,

Ніщо не зломить козака!!!

Щорічно, у переддень свята, у Каланчацькій ЗОШ проводиться урочисте свято «Козацькому роду нема переводу!», з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у сучасної молоді. От і цей рік  не став виключенням, бо ми також часточка нашої країни, і наше завдання - відроджувати й примножувати традиції українського народу.

Урочистості розпочалися із святкової лінійки, яку підготували та провели учні 9 класу на чолі з класним керівником Чебан М. І. Вони організували для дітей 5 – 8 класів  різноманітні захоплюючі конкурси на фізичну витривалість та обізнаність із історією українського козацтва. Учні демонстрували свої спритність, мужність, сили, свої знання про козаків та козацьку добу.

Діти ще раз переконалися: унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен із нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

Директор школи Т. А. Колеснік

 

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 8183 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz