Четвер, 25 Кві 2024, 8:18 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 13 » День української писемності та мови в Саф’янській школі
7:02 PM
День української писемності та мови в Саф’янській школі

У день Преподобного Нестора - Літописця 9 листопада,  українська спільнота відзначає День української писемності та мови. І це закономірно. Адже українська земля народила сина, який усвідомлював значення всього, що відбувалося на ній, прагнув зберегти національну пам'ять з вірою в те, що її не розгублять, а примножать нащадки.

З нагоди цього свята в Саф’янській ЗОШ І – ІІІ ступенів було проведено ряд заходів до Дня української писемності та мови  під гаслом «Мова – коштовний скарб народу».

         Проведені заходи мали на меті ознайомити учнів з виникненням писемності; показати красу і багатство мови; довести, що рідна мова – це духовна святиня; сприяти розширенню словникового запасу школярів, розвиткові творчих здібностей; бажанню берегти свою національну культуру; розвивати почуття національної гідності; виховувати любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

В школі вчителями-філологами, класними керівниками були проведені тематичні уроки, виховні заходи, усні журнали. Десятикласники підготували творчі проекти на тему: «Рідна мова чиста, як роса» (Шишман Г. А.) Учні 5 - 7 класів під керівництвом Котляренко О.А стали активними учасниками вікторини «Борімося за красу мови…»

Для учнів 11 класу вчителем Шишман Г. А. був проведений круглий стіл на тему: «Перші етапи зародження писемності». Найбільш активними у своїх виступах були Клименко М., Павлюк О., Мальченко О., Плагов М., Тарасенко В., Чернат О.

У підготовці свята до Дня української писемності  проявили ініціативу учні - активісти, лідери школи, які  приготували до заходів плакати, стіннівки та вислови.

Для молодших школярів пройшов ранок «Мова рідна – слово рідне», підготовлений учнями 4 А,Б класів (кл. кер. Подалянчук Т.Д., Порошенко В.П.)

Учні 5-11 х класів були залучені до урочистої лінійки «Мова – коштовний скарб народу», епіграфом якої стали слова Великого Кобзаря «Ну що б, здавалося, слова…»

    Кульмінацією заходу став виступ організатора лінійки Котляренко О.А., якою було оголошено умови «Про проведення ХІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості», що проходить під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!».

З метою зміцнення і поглиблення найцінніших громадянських якостей вихованців, спрямування процесу самовиховання особистості патріота – українця, у 8 класі (кл.кер. Єребакан М.П.) відбулася виховна година «Роздуми про національну честь».

Бібліотекарем школи Матенко О.Л. була презентована книжкова експозиція «Становлення та розвиток української писемності».

Заходи, проведені до свята Дня української писемності та мови, були спрямовані на виховання школярів почуття патріотизму та національної гордості за свою державу.




 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 1316 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz