Середа, 24 Кві 2024, 8:53 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Березень » 28 » День зустрічі птахів в Новонекрасівській школі
6:03 PM
День зустрічі птахів в Новонекрасівській школі

День зустрічі птахів в Новонекрасівській школі

 

Напевно немає такої людини, котра б не захоплювалася приємними мелодійними голосами – пташиним співом. Тьохкання соловейка, щебет сойки, скрекотання сороки, цвірінькання горобців, чи, навіть, ритмічні постукування дятла – усе це царство птахів, яке асоціюється із приходом весни та тепла.
З метою поповнення знань учнів про роль птахів в природі і житті людини, ознайомленням з видовим різноманіттям перелітних птахів рідного краю, поширення знань про сезонні явища у природі і в житті птахів, розвитку гуманного ставлення до птахів та формування відповідальності за стан оточуючого середовища, залучення до практичної діяльності в Новонекрасівській школі проходили наступні заходи:

  • Вікторина «Птахи рідного краю» , 2 клас.
  • Виховний захід «Пташиний вернісаж», 4 клас.
  • Класний керівник 1 класу Тірон Л.К. провела годину спілкування «Допоможемо пташкам». Першокласники на заході дізнались про значення птахів у природі та житті людини. Це вірні наші помічники, захисники лісів, полів, садів від шкідників та гризунів. Зима для птахів – це велике випробовування, тому ми повинні допомогати пташкам. Разом з батьками учні 1 класу виготовили 10 годівничок. Протягом зимового періоду дітлахи слідкували, щоб корм завжди був у годівничках.
  • Для учнів 3 класу педагог – організатор провела конкурсну гру «На крилах весни прилітають птахи». Діти подорожували по таким станціям: «Фольклорна», «Віршована», «Звуки природи», «Загадкова», «Пазли». На станціях діти виконували завдання, поповнювали свої знання про роль птахів в природі і житті людини.
  • Вчитель біології Ніколова В.П. провела для учнів 5-6 кл. пізнавальну вікторину «Чи знаєш ти птахів свого краю». Для учнів 7 класу Валентина Петрівна провела екологічне свято «День зустрічі птахів». Круглий стіл «Як зберегти видове різноманіття птахів Придунав’я » відбувся у 10-11 класах.
  • Пізнавально – розважальний квест до Дня зустрічі птахів відбувся у 8-9 класах. Вчитель біології та педагог-організатор підготували маршрутні листи із завданнями: «Дослідники» - демонстрація презентацій перелітних птахів; «Слідопити» - вивчаємо спів птахів; «Кмітливі»- розгадування кросвордів, ребусів про птахів; «Будівник» - виготовлення або розповідь про виготовлення шпаківні.

Давайте будемо зустрічати птахів новими будиночками, годувати їх і оберігати. І почуємо від них чарівний спів. Так вони щороку приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя!

 

 

 

 

Педагог - організатор Арешкіна Н.І.

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 357 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz