Четвер, 25 Кві 2024, 4:01 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Травень » 27 » Сергій Квіт презентував законодавчі зміни у сфері освіти
9:21 PM
Сергій Квіт презентував законодавчі зміни у сфері освіти
27 травня міністр освіти і науки України Сергій Квіт презентував громадськості законопроекти «Про освіту» та «Про професійну освіту».

 

Участь у заході взяли голова комітету науки та освіти ВР Лілія Гриневич і президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень.

Реформування галузі – ось пріоритет міністерства, адже від якості освіти залежить міць держави – її наукові, промислові й аграрні досягнення.

Розповідаючи про зміни, що містять законопроекти, Сергій Квіт зокрема наголосив, що буде проведено оптимізацію шкіл, насамперед сільських, проте початкові класи обов’язково залишаться. Крім того, в Міносвіти планують відновити програму “Шкільний автобус”. А діти, які підуть у перший клас в 2016-му, навчатимуться в школі 12 років.

Серед іншого міністр освіти і науки зауважив, що формула “гроші ходять за дитиною”  не є оптимальною, оскільки маємо негативний досвід Грузії, тож над цим ще треба думати.

Також МОН ініціює створення Державної інспекції з питань освіти, що виконуватиме функції контролю: буде здійснювати ліцензійну й акредитаційну експертизу закладів дошкільної, загальної середньої, професійної та позашкільної освіти. Крім того, зауважив Сергій Квіт, ця інституція матиме регіональні відділення та проводитиме сертифікацію педагогічних працівників.

Зміни очікують і на систему ПТО. Так, буде організовано багатопрофільні регіональні центри професійної освіти. І заклади, що навчають робітничих професій, мають хороші перспективи, якщо вчасно переорієнтуються до вимог ринку праці. Тобто саме про скорочення не йдеться, а такі основні рішення мають прийматись на обласному рівні у співпраці з Міністерством освіти і науки.

Готується відеосюжет, стежте за оновленнями.

Матеріали передруковано з сайту ПЕДПРЕСА

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1457 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz