Субота, 20 Кві 2024, 3:45 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Квітень » 21 » Організація інклюзивного навчання. Відбувся районний семінар для керівників навчальних закладів
0:47 AM
Організація інклюзивного навчання. Відбувся районний семінар для керівників навчальних закладів

Концепція  інклюзивної  освіти  відображає  одну  з  головних демократичних ідей–всі діти цінні й  активні  члени  суспільства. Навчання  в  інклюзивних  освітніх  закладах  корисне  як для дітей з особливими  освітніми потребами, так і для інших  дітей, членів родин та суспільства в цілому.

20 квітня для директорів та заступників директорів шкіл району відбувся районний семінар "Організація інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами. Перші кроки. Досягнення та проблеми".  Семінар проходив на базі Матроського НВК, який є одним з семи навчальних закладів району, що в 2014-2015 роках приймали участь в Міжнародному проекті "Іновест. Східне партнерство в сфері педагогічних інновацій в рамках інклюзивної освіти". Також Матроський НВК - один з закладів району, які в 2015-2016 н.р. впровадили інклюзивні класи та ввели посади асистентів вчителя. 

Відкрила семінар начальник відділу освіти Якименко Тетяна Григорівна, яка окреслила мету та актуальність  проведення даного семінару  саме на базі Матроського НВК. В роботі семінару також прийняла участь Курилова Наталя Йосипівна, голова Матроської сільської ради, яка ще працюючи на посаді директора цієї школи першою розпочала роботу по впровадженню інклюзивного навчання.  Управлінським досвідом впровадження інклюзивної освіти у навчально-виховний процес поділилися директор Матроського НВК  Стоянова Лариса Михайлівна, заступник директора та промоутер Міжнародного проекту "Іновест Довбишенко Ольга Миколаївна.  Напрацювання  по роботі з дітьми з особливими освітніми потребами презентували шкільний практичний психолог Соловйова Тетяна Борисівна, вчитель 4 класу, в якому навчаються діти з особливими освітніми потребами Лапановська Наталя Антоліївна, асистент вчителя Коваль Оксана Сергіївна. Доповідачі не тільки  поділилися напрацьованим досвідом,  а також надали рекомендації та поради щодо організації навчання в інклюзивних класах, складання індивідуальних планів розвитку дитини, психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами.  Багато запитань та жваве обговорення з боку присутніх керівників  визвав виступ  Бирки Ніни Іллівни, заступника директора з навчально-виховної роботи Ларжанського НВК, в якому також відкрито інклюзивні класи та працюють асистенти вчителя.  Підводячи підсумки семінару, присутні зазначили важливість піднятих на семінарі проблем, а також  підтримали ідею проведення системи семінарів  для різних категорій вчителів та керівників   з питань  інклюзивного навчання.

(Матеріали семінару будуть викладені до 25.04.2016 р. в розділі сайту "Інклюзивна освіта".)

Більше фото можна переглянути за посиланням: https://cloud.mail.ru/public/BUCB/n4uQkVuV5

 

 

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 645 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz