П`ятниця, 19 Кві 2024, 10:27 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Квітень » 1 » Організаційно-адаптивні батьківські збори для батьків майбутніх першокласників в Матроському НВК
9:18 AM
Організаційно-адаптивні батьківські збори для батьків майбутніх першокласників в Матроському НВК

   Як два крила у птаха, що допомагають йому вільно літати в безмежному просторі, так сім’я і школа створюють оптимальне навчальне середовище для вільного та повноцінного розвитку особистості молодшого школяра. Їх співробітництво є важливою умовою ефективної навчально-виховної роботи, спрямованої на створення атмосфери доброзичливості і взаєморозуміння з опорою на народні і сучасні педагогічні надбання, національну і світову культуру, вселюдські і національні моральні цінності. Спільна робота школи і родини ґрунтується на принципах гуманістичної педагогіки, приорітетності сімейного виховання, громадянськості, демократизму, гуманізації відносин педагогів і батьків, педагогізації батьків.

      Щороку у вересні тисячі дівчаток і хлопчиків шестирічного віку розпочинають свій шлях до школи. Шкільне дитинство від самого початку вимагає від дитини іншої позиції — вона стає школярем, учнем. Це - її перша соціальна роль.Початок навчання дитини у 1-му класі – це дуже відповідальний і досить складний період у житті дитини. Безумовно, легше пристосуватись до тих змін у житті, які пов'язані з початком навчання у школі і успішніше себе реалізувати зможе та дитина, яка готова до шкільного навчання.

    Так, 30 березня в Матроському НВК були проведені організаційно-адаптивні батьківські збори для батьків майбутніх першокласників. У ході зборів розглянуто питання щодо адаптації першокласників до школи та особливості організації навчально-виховної діяльності учнів першого класу.

    Перед батьками виступила в.о.директора закладу Стоянова Лариса Михайлівна, яка презентувала історію навчального закладу, здобутки педколективу та досягнення вихованців, розповіла про нормативні вимоги до учнів. Надала інформацію про зарахування дітей до першого класу, представила батькам вчителя, який навчатиме першокласників. Познайомила з основними правилами батьківської поведінки в організації навчання. Проінформувала батьків, як зрозуміти дитину, надала поради, що допоможуть подолати ті чи інші форми дезадаптації, усунути причини, що її викликають. Запропонувала кілька порад батькам першокласників. Закликала підтримувати своїх дітей, проявляти до них максимум уваги!

    Вчитель початкової школи Лапановська Наталя Агатоліївна розповіла про умови навчання учнів початкової школи та першокласників. Щоб навчання в сім’ї мало цілеспрямований характер і найкраще забезпечувало розвиток дитини, батьки повинні мати певні педагогічні знання, розуміти не тільки важливість, значення освітньої роботи з дитиною, а й методику цієї роботи. Також вони мають бути ознайомлені з обсягом знань і умінь, яким повинна володіти дитина, йдучи до школи. Тому вчитель намалювала приблизний «портрет» майбутнього першокласника. Зазначила, що важлива прикмета інтелектуальної готовності до школи – не просто розрізнені знання, уявлення про предмети і їхні властивості, а перш за все – вміння бачити зв’язки і закономірності, бажання дитини їх зрозуміти.

     Медична сестра закладу Квітка Тетяна Петрівна розповіла батькам про особливості проходження медичного огляду майбутніх першокласників.

     Вихователь старшої дошкільної групи Котова Алла Борисівна та практичний психолог Черой Євгенія Дмитрівна ознайомили батьків з вимогами до знань та вмінь випускників дошкільного закладу, підготували для майбутніх першокласників цікаві завдання, які допомогли батькам зрозуміти напрямки підготовки дитини до навчання у школі.

    Батьківські збори для батьків майбутніх першокласників пройшли цікаво та змістовно. Присутні висловили подяку за інформацію та поради.

 

Матроський НВК відкриває двері майбутнім першокласникам!

Вас із радістю зустріне вчитель початкових класів

Лапановська Наталя Анатоліївна!

Ласкаво просимо!

Довбишенко О.М.,  заступник директора з НВР

 

Подивитись інші фото:https://cloud.mail.ru/public/pKgf/RUW6z26LH

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 693 | Додав: RusL@n03 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz