П`ятниця, 29 Бер 2024, 6:49 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Серпень » 31 » Освітяни підвели підсумки минулого навчального року та окреслили завдання на новий навчальний рік
12:48 PM
Освітяни підвели підсумки минулого навчального року та окреслили завдання на новий навчальний рік
Традиційний районний збір педагогів напередодні нового навчального року  було вирішено проводити не у вигляді звичної серпневої конференції, а у формі круглого столу, який передбачає більш динамічне та вільне обговорення актуальних проблем. У цьому заході, організованому 28 серпня 2015 р. на базі  Старонекрасівської ЗОШ, взяли участь працівники відділу освіти Ізмаїльської райдержадміністрації, директори та заступники директорів шкіл району, позашкільних закладів, завідувачі та методисти дитячих дошкільних закладів, методисти РМК.  Учасників педагогічного форуму тепло вітала директор Старонекрасівської школи А.В. Киричевська, потім прозвучали привітання з новим навчальним роком і від учнів школи, у виконанні яких  для вчителів прозвучали чудові пісні і вірші.
        З доповіддю  «Про підсумки роботи освітньої галузі району в 2014-2015 навчальному році та завдання на 2015-2016 навчальний рік в контексті сучасних тенденцій розвитку освіти» виступила начальник відділу освіти райдержадміністрації Т.Г. Якименко,  яка проаналізувала роботу системи освіти району в минулому навчальному році. У виступі Тетяни Григорівни йшлося про наявні проблеми, які потрібно буде вирішувати в наступному навчальному році.  А головним завданням, що стоїть перед освітянами є збільшення якості освітніх послуг, необхідність  покращення якості знань учнів. Тривожним фактом є великий відсоток розбіжностей (44%) між підсумками річного оцінювання знань учнів 11 класів у школах і результатами зовнішнього незалежного тестування, яке проводилося з української мови. Особливо підкреслювалося, що з метою поліпшення якості знань необхідно, в першу чергу, забезпечити систематичне повторення пройденого матеріалу.
        У ході дискусії учасники круглого столу обмінялися також думками про шляхи підвищення якості дошкільної освіти. Своїм досвідом роботи в цьому напрямку поділилися з колегами завідуюча Кам'янським дитячим садком Т.О. Бошкова, завідувачка дитсадком села Кислиця С.І. Котляр.
        Особливу увагу було приділено аналізу причин суттєвих розбіжностей між шкільними оцінками і зовнішнім незалежним тестуванням випускників, пошуку шляхів подолання таких розбіжностей, поліпшення якості знань учнів. Своє бачення суті цих 
проблем висловили директор Озернянської ЗОШ М.П. Дякону, заступник директора Ларжанського НВК Н.І. Бирка, завідуюча районним методичним кабінетом О.О. Копил, директор  Багатянської ЗОШ  О.І. Мінженер, директор Кислицької ЗОШ  І.П. Загарій, методисти РМК М.І. Журавель, М.Д. Кіріяк, І.І. Мурсалимова, начальник відділу освіти Т.Г. Якименко. Педагоги говорили про об'єктивність оцінювання  учнів, про те, що молодь потрібно заздалегідь готувати, в тому числі і психологічно, до проведення тестування. Адже, як резонно зауважив О.І. Мінженер, вже сам настрій учня становить не менше 20% успіху. Говорили також про необхідність глибокої індивідуальної роботи з дітьми, про те, що треба постійно вести з учнями роботу над помилками, а не просто їх виправляти.
         Організації навчання в школах дітей з особливими освітніми потребами була присвячена наступна тема, запропонована для обговорення - «Впровадження інклюзивного навчання - умова рівного доступу до якісної освіти». Інклюзивне навчання передбачає навчання таких дітей у звичайних класах, за індивідуальними програмами. Про методику запровадження інклюзивного навчання докладно розповіла заступник директора Ларжанського НВК Н.І. Бирка.
         З питання «Національно-патріотичне виховання - основа розвитку особистості, суспільства, нації» виступила методист з виховної роботи РМК О.В. Кіосєва. А вчитель історії  Утконосівської  ЗОШ - Л.В. Кожухаренко поділилася інформацією, отриманою на Всеукраїнському семінарі з питань національно-патріотичного виховання в Києві.
          Після розгляду всіх питань порядку денного круглого столу відбулося нагородження  шкіл і дитячих садків району - переможців рейтингових показників грамотами відділу освіти, які Т.Г. Якименко вручила їх керівникам під оплески присутніх.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 884 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz