Середа, 24 Кві 2024, 0:46 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Грудень » 18 » Тиждень правового виховання в Матроському НВК
9:16 AM
Тиждень правового виховання в Матроському НВК

Щорічно до Всеукраїнського тижня права по Матроському НВК проводиться ряд заходів присвячених вихованню у дітей та учнівської молоді поваги до законів і прав людини, формування правової свідомості, навичок і звичок правомірної поведінки.

Особливу увагу у 2016 році було приділено національно - патріотичному вихованню. Так, наприклад, класний керівник 3-го класу, Плотнікова О. В. до Дня захисту Вітчизни організувала дітям зустріч з односельчанином Микитенко Денисом Васильовичем, який поділився з дітьми спогадами про цікаві захоплюючі історії з армійського життя. Бесіда з учнями проводилась у формі діалогу, діти задавали питання, а він розповідав про життя майбутнього воїна, про важливість виховання мужності у хлопців, любові до Батьківщини та рідної землі. Мета виховного заходу  розширити уявлення учнів про День Збройних сил України, про єдність Армії і народу, про сьогодення українських солдат, які служили в мирний час на теренах нашої Батьківщини.

   Маковейченко С.А. на уроці української літератури в  10 - му класі провела цікавий виховний захід з проблемним питанням: «Чи є українці сьогодні єдиною, могутньою і щасливою нацією». Урок присвячено творчості І. Франка, поемі «Мойсей».  Під кінець заняття учні зробили висновок, «що Україна чекає на «свого» Мойсея, який прийде і допоможе «стати на ноги» українському народу», а поки у старшокласників ще існують сумніви  щодо українців, як єдиної, могутньої та щасливої нації.

Вчитель «Захисту Вітчизну», Шелестюк О.В. організував екскурсію до в/ч м. Ізмаїл з метою ознайомлення з життям та службою воїнів, військовою зброєю, технікою.

Окрім патріотичного виховання  у дітей була можливість ознайомитись з корисними порадами щодо захисту прав та обов’язків неповнолітніх; було проведено ряд конкурсів, турнірів, вікторин, виховних годин  з правової тематики, до організації яких було залучено психологічну службу закладу, класних керівників, педагога – організатора:

- конкурс: «Правові шаради» (5-6 кл.);

- турнір  правознавців: «Питання від Феміди»(9-10 кл.);

- гра - подорож: «Громадянин. Право. Держава» (4 кл.);

- вікторина: «Чого більше: прав чи обов’язків?»(2кл.);

Є сподівання, що плідна робота дасть гарні результати у подальшому шкільному та позашкільному  житті наших дітей та учнівської молоді..

 

Статтю підготувала вчитель права - Коваль О.С.

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 817 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz