П`ятниця, 29 Бер 2024, 4:11 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Лютий » 10 » Тиждень предметів художньо-естетичного циклу відбувся в Старонекрасівській ЗОШ
2:50 PM
Тиждень предметів художньо-естетичного циклу відбувся в Старонекрасівській ЗОШ

Кожна дитина неповторна й унікальна.

                      Якщо створити умови для її розвитку, в дитині

       неодмінно відкриються здібності,

 закладені в ній природою.

В.Сухомлинський

     Передати своє бачення світу, виразити свої почуття і емоції людині допомагають засоби мистецтва. Вміння бачити, розуміти і створювати прекрасне робить життя багатшим, дає можливість відчути духовну насолоду. Естетичні ідеали  складаються під впливом різних життєвих явищ, відносин, і витворів мистецтва, тому треба навчити дитину розбиратися у всіх різновидах жанрів мистецтва, щоб вона могла безпомилково відрізнити прекрасне, художнє від низького, спотвореного, адже від цього залежить її поведінка в суспільстві.

     З метою художньо-естетичного виховання, пробудження у дітей поваги до національної культурної спадщини, традицій українського народу та виховання самостійності, вміння творчо підходити до рішення різних ситуацій у Старонекрасівській школі  проходив тиждень предметів художньо-естетичного циклу і був спрямований на те, щоб відкрити в дитині найпотаємніші, найтонші почуття прекрасного.

      Керівником методичного об’єднання вчителів художньо-естетичного циклу В.М.Мирошніковою був розроблений план заходів проведення тематичного тижня. Проведено багато цікавих та змістовних заходів, уроків, конкурсів на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

       Перший день розпочався лінійкою, на якій відбулася «Суперечка мистецтв», під час якої було вирішено, що всі види мистецтв займають важливе місце у розвитку особистості. Цього ж дня класні колективи прийняли участь в акції «Кращий вислів про мистецтво».

       Протягом тижня разом із вчителями естетичного циклу учні приймали участь у різноманітних заходах.

     Так, спільно з вчителем  трудового навчання Муравльовою Т.І. п’ятикласники змагалися в конкурсі «Попелюшка»,  учні 6-х класів здійснили заочну подорож до «Країни мистецтв», класний колектив 8-х класів побував на майстер-класі «Народні художні промисли: плетіння з газетної лози».

      Вчитель Йоргов Ю.М. серед хлопців 5-х класів провів вікторину «Технології», а також організував виставку творчих робіт учнів 5-7 класів.

     Учні 7-х класів разом з вчителем Мирошніковою В.М. здійснили віртуальну подорож «Музеї світу Лувр», а для старшокласників відбувся тематичний урок «Титан епохи – Леонардо да Вінчі».

      Вчитель музичного мистецтва Кобець А.П. на великих перервах протягом тижня   організовувала аудіо концерти. Так, пройшли дні класичної музики, поп- та рок-музики, музики з мультиплікації та кінофільмів.

     Молодші школярі прийняли участь у виставці малюнків «Чарівний свят казки». Малюнки вражали своєю красою, майстерністю, неповторністю та фантастичністю.
      На  загальношкільній  лінійці  було підведено підсумки проведеного тижня естетичного виховання, оголошено результати конкурсів та нагороджено переможців.  І хоч не всі виростуть моцартами і рафаелями, але  естетичні почуття, сформовані такими заходами, залишаться на все життя.

 

Коваленко Є.К., педагог-організатор Старонекрасівської ЗОШ

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 1426 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz