П`ятниця, 29 Бер 2024, 2:38 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Листопад » 27 » Тиждень толерантності в Кам`янському НВК
9:23 PM
Тиждень толерантності в Кам`янському НВК

       Виховання толерантності сьогодні є однією з найважливіших проблем. Актуальність цієї проблеми пов’язана з тим, що сьогодні на перший план висуваються цінності і принципи, необхідні для вільного розвитку особистості і спільного існування. Тому з нагоди відзначення Міжнародного Дня толерантності  з 12.11. 2018 по 16.11. 2018  в Кам'янському НВК  було проведено Тиждень толерантності, в рамках якого стартувала щорічна Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» . 
         План проведення тематичного тижня був насичений різноманітними заходами. Проведено   години спілкування з елементами тренінгу, виховні години та бесіди на тему толерантності, ігри , акції та виставки. 
         Розпочали тиждень вчителі початкових класів Кунєва Л. О. і Тутова О. Ф. Вони підготували  тематичний захід «Ми різні, але ми разом», під час якого діти розповідали вірші про дружбу,  мир , співали пісні,  викладали сонечко толерантності. На цьому заході  діти зробили висновки: щоб мирно жити в колективі, треба ставитися один до одного доброзичливо, дружньо, терпляче, шанобливо. 
         Для дітей, батьків та колективу НВК  практичним психологом  Адоньєвою М. С. та соціальним педагогом Чайковською С. В. був оформлений інформаційний стенд «Толерантність – дорога до миру».
         Соціальним педагогом  Чайковською С. В. в 2-х, 3-х і 4-х класах було проведено виховну годину «Планета толерантності», яка сприяла розвитку вміння аналізувати, приймати рішення, обирати правильну позицію, формувати ціннісну установку на толерантне спілкування та навички толерантної поведінки. 
         Серед учнів школи практичним психологом  Адоньєвою М. С. було організовано: - виставку малюнків на тему «Я + Ти = Ми» , мета якої розвивати інтерес до творчої діяльності, вчити нести добро іншим через посмішку та добрі справи;
- фотоколаж «Доброта врятує світ», де всі бажаючі отримали масу задоволень, прийнявши участь у виставці фотографій;      
- пошту добрих слів «Мені приємно тобі сказати…»., де діти мали змогу написати листа будь-кому і сказати добрі слова в його адресу;
- в  5-х класах було проведено  годину спілкування з елементами тренінгу «Від серця до серця». Учні розглянули риси толерантної особистості, навчилися знаходити позитивне в різних ситуаціях;
- в  9-х класах було проведено виховну годину з елементами тренінгу «Кожному з нас по силах зробити світ краще» з метою розкриття поняття «толерантність», розвитку навичок соціальної поведінки, виховання толерантного ставлення до людей та вміння працювати в групах.  
          Шкільним бібліотекарем Кілафли М. І.  було організовано книжкову виставку «На доброму слові тримається світ» для спільного читання батьків і дітей, де учні мали змогу знайти цікаву інформацію про поняття «Толерантність», почитати з батьками книжки про дружбу.
        Підводячи підсумки тижня, можна впевнено сказати, що  школярі вкотре переконалися, що в світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові , що толерантним бути просто.
 

        
         

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 456 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz