Четвер, 28 Бер 2024, 6:19 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Березень » 15 » Тиждень вшанування Тараса Шевченка відбувся в Кам"янському НВК
4:16 PM
Тиждень вшанування Тараса Шевченка відбувся в Кам"янському НВК

Народ Шевченка не забуває і ніколи не забуде.

Поет живе в серцяхсвого народу.

М.Рильський

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми згадуємо великого сина нашого народу - Тараса Шевченка. 204 роки минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі. З 5 по 10 березня в Камянському НВК вшановували панят великого Кобзаря - Т. Г. Шевченка. З цієї нагоди в НВК було проведено ряд заходів.

Учні 5-А класумали можливість відвідати Національний музей імені Т.Г.Шевченка під час віртуальної екскурсії. "Відвідувачі" побачили прижиттєві видання «Кобзаря», картини, малюнки та офорти, особисті речі Тараса Шевченка, архівні матеріали та рідкісні фотографії, картини українських та російських художників ХІХ–ХХ століть, старовинні меблі. На початку уроку діти прослухали розповідь про життєвий і творчий шлях поета та художника Т.Г.Шевченка. Потім вони стали учасниками вікторини. Учні мали згадати важливі моменти, які почули під час екскурсії. Одним із завдань було скласти пазли: репродукції відомих картин Т.Г.Шевченка, вказати її назву.Виконуючи одне з завдань, учасники дізнались, саме в яких містах встановлено пам᾿ятники Т.Г.Шевченку. Учні із цікавістю позначали міста на карті.Закінчилася екскурсія виразним читанням віршів Т.Г.Шевченка.

Учні 9 – Б класу під час «Інтелектуального» калейдоскопу згадали шевченківські поезії, переглянули відео виступів кобзарів, що виконують твори Тараса Григоровича. Взяли участь в інтелектуальному змаганні, завдання якого були повязані з творчістю Шевченка-художника і Шевченка-поета.

В 11 – Б класі, з метою якнайкращої підготовки до ЗНО, було проведено мозковий штурм «Знання по життєпису Кобзаря», під час якого учням були запропоновані завдання різних типів, що стосувалися життя та творчості митця.

Після віртуальної подорожі до музею Кобзаря та під час інтелектуально-розважальної гри «Що ми знаємо про Кобзаря?» учні 8-х класів мали змогу показати свої знання по життєпису і творчості Т. Шевченка в межах вивчених творів. Крім того восьмикласники згадали пісні, створені на основі поезій Кобзаря, «мандрували» картою світу в пошуках місць, де перебував митець.

Дляучнів 7-А класу був проведений позакласний захід «Земля, яку сходив Тарас». Захід був проведений у формі інтелектуального змагання. Гра складалась з п’яти турів. Учні відповідали на питання літературної вікторини, розв’язували завдання «Дати, події у житті Т.Шевченка», складали прислів’я про Кобзаря, відновлювали уривки поезій. Під музичний супровід учні напам’ять розповідали поезії Шевченка, а у конкурсі капітанів показали міцні знання з біографії поета.

Така робота під час тижня сприяла розвитку дослідницьких вмінь учнів, були виявлені нові факти з біографії Шевченка як письменника, поета, художника.

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 512 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz