П`ятниця, 29 Бер 2024, 5:36 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 15 » В Кирничанській школі пройшли заходи, присвячені Великому поету України Т.Г.Шевченку
2:37 PM
В Кирничанській школі пройшли заходи, присвячені Великому поету України Т.Г.Шевченку

…в сім’ї великій,

У цвіту садів прекрасних

Буде жити він повіки,

Як безсмертний наш сучасник.

М. Рильський

 

З 06 по 12 березня 2017 року в Кирничанській школі пройшли заходи, присвячені Великому поету України Т.Г.Шевченку, творчість якого знають і люблять усі народи світу. Метою заходів було показати світову велич Кобзаря, його значимість для всіх людей планети, розкрити неосяжність його таланту, визначити роль великого сина українського народу в літературній спадщині, виховувати почуття національної гідності, гордості за великого патріота України, прививати любов та шану до слова українського Пророка.

Розпочався тиждень урочистою загальношкільною лінійкою «І лине в світі слава Кобзарева» (вч. Дойчева Л.М.). Виступ учнів 7-8 класів супроводжувався сюжетами презентації, яку підготувала вчителька Дойчева Н.Ф .

Протягом тижня було проведено класні години: «Тарас Шевченко – України син» для учнів початкової школи (класоводи Куртєва С.А, Єремія Г.В., Приснак Ю.І.); «Тарасові слова – то правда жива» для учнів 5-8 класів (кл. кер. Габрик С.С., Каражекова М.П.); «Душа поетова свята живе в святих його речах» для учнів 9-11 класів (кл. кер. Дойчева Н.Ф., Дойчева Л.М.). У 2 класі проведено виховний захід «Вінок поезії для Тараса»(вч. Дойчева Н.Ф.). За формою класні години були різні: бесіди, «зустрічі з поетом», усні журнали, подорожі по Шевченківським місцям, відвідування «літературної вітальні». Учні розказували про нелегке життя Шевченка, про багатство його душі, про те, як він дуже хотів дізнатися про світ навколо, змалку хотів пізнати все, шукав добро та красу. Вони читали вірші поета, слухали пісні, покладені на його вірші, розгадували кросворди, відповідали на запитання вікторин, бліц – турнірів, відвідували художню галерею Шевченка.

За підсумками Шевченківського тижня найактивніших учнів було нагороджено грамотами. Кращими декламаторами у конкурсі «Сторінками Кобзаря» серед учнів 2-8 класів були Дойчева М. (2 кл.), Дойчев Д. (4 кл.), Сичова К. (5 кл.), Дойчева О.(8 кл.). У конкурсі дитячих малюнків «Я відкриваю для себе Шевченка» перемогли Кравченко Ігор (7 кл.), Дойчева К. (10 кл.). Учні старших класів писали есе, твори-роздуми, твори-мініатюри, вірші за темою «Шевченко в моєму серці». Відмічені роботи Кабак К. (9 кл., вч. Дойчева Н.Ф.), Каражекової О., Бянової В. (10 кл., Дойчева Л.М.). Також нагороджено колектив учнів 7 класу.

В бібліотеці було оформлено тематична виставка «Хай святиться твоє ім’я!» (бібл. Іванова О.С.).

У ході заходів учителі намагалися виховувати інтерес учнів до творчості Т. Шевченка, прищеплювати любов до українського національного колориту, української мови. Учні мали змогу глибше познайомитися з життям і творчістю великого поета, художника, письменника, через пісні глибше відчути чарівність рідного краю.

 

 

Пейчева П.П.,

заступник директора

з навчально-виховної роботи

 

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 469 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz