Вівторок, 23 Кві 2024, 10:42 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Листопад » 27 » Відбувся районний проблемний семінар з наступності дошкільної та початкової освіти
3:32 PM
Відбувся районний проблемний семінар з наступності дошкільної та початкової освіти

26 листопада 2015 року на базі Кислицького ДНЗ «Ромашка» та Кислицької ЗОШ було проведене чергове засідання районного проблемного семінару  з наступності дошкільної і початкової освіти для вихователів ДНЗ та вчителів початкових класів. Тема семінару «Формування та розвиток навичок мовленнєвої діяльності дошкільного віку  та  підготовка їх  до  школи». Семінар відкрила методист районного методичного кабінету Раділова С.С., яка у своєму виступі зазначила, що мовленнєвий розвиток є головним інструментом встановлення контакту дитини із довкіллям. Саме завдяки мовленнєвому розвитку відбувається соціалізація дитини, фундамент якої закладається у старшому дошкільному та молодшому шкільному віці. До уваги слухачів семінару було представлено виступ-презентацію вчителя молодших класів Кислицької ЗОШ Шевченко Г.І. «Розвиток мовлення – найважливіша умова успішного навчання молодших школярів», яка зазначила, що розвиток та удосконалення мовленнєвої компетентності школяра це щоденна кропітлива  робота над оволодінням основними мовними нормами. У цій роботі головне місце посідає збагачення словникового запасу учнів, засвоєння нових слів,  правильна їх вимова, наголос, пояснювання значення, удосконалення звуковимови, які є складовою частиною мовленнєвого розвитку, мовної культури.

В ході семінару вчителі та вихователі побували на відкритому занятті мовленнєвого розвитку у старшій групі дошкільного закладу  «Що ми знаємо про зиму»  та уроці навчання грамоти у 1-А класі «Закріплення навичок письма вивчених літер Р, З, М.(вчитель вищої категорії Войтович Н.Д.). «Слова – назви овочів» (вихователь Мінчога Л.Ф.).

С заключним словом виступили методист з соціально-психологічної служби району Руснак І.В., яка проаналізувала результати досліджень готовності  до школи старших дошкільнят та психологічної адаптації першокласників за 2013-2015 роки та методист з дошкільного виховання Ліва А.І., яка надала методичні рекомендації щодо формування та розвитку мовленнєвої діяльності у дітей старшої дошкільної групи.

 

Методист з дошкільного виховання Ліва А.І.

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 667 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz