Четвер, 28 Бер 2024, 7:41 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Березень » 25 » Відбувся районний семінар для соціальних педагогів шкіл району
11:59 AM
Відбувся районний семінар для соціальних педагогів шкіл району

20 березня 2019 року на базі Суворовської ЗОШ та районного Центру соціально-психологічної реабілітації дітей (ІРЦСПРД) Служби у справах дітей Ізмаїльської районної державної адміністрації відбувся районний семінар для соціальних педагогів шкіл району на тему: «Превентивність як складова виховання життєво - компетентної особистості. Стан роботи психологічної служби з питань профілактичної роботи з учнями девіантної поведінки. Особливості роботи ІРЦСПРД з дітьми кризових сімей. В роботі семінару прийняли участь методисти РМК Вєлкова В.Б., Руснак І.В.,Лупов М.М., директор Суворовської ЗОШ Кадієвський П.П., заступник директора з навчально-виховної роботи Македонська С.І., педагог - організатор школи Переверза С.М., соціальні педагоги Малахова М.В. (Бросківська ЗОШ), Русанова Г.П. (Кислицька ЗОШ), Чігіна Л.С. (Старонекрасівська ЗОШ), Кильчик Д.П. (Озернянська ЗОШ), Неденко В.А.(Комишівська ЗОШ), Степанова Р.І. (Саф'янська ЗОШ), Безпалова О.В. (Каланчацька ЗОШ) та практичний психолог Гуцага П.Н.(Новопокровська ЗОШ).

Зі вступним словом «Превентивне виховання в закладі освіти» виступила методист РМК Вєлкова В.Б., яка розповіла про систему підготовчих і профілактичних дій педагогів, спрямованих на запобігання в учнів негативних звичок та рис характеру, акцентувала увагу на завдання превентивного виховання, актуальність зазначеної теми в цілому світі, звернула увагу на те, що заплановані заходи мають формувати в учнів почуттів терпимості, милосердя, честі, доброти, толерантності, впевненості в собі, розуміння сенсу життя.

З яскравою презентацією портфоліо та системи профілактичної роботи з учнями девіантної поведінки виступила соціальний педагог Суворовської ЗОШ Караулан О.Д.

Тренінг «Синергія стосунків», підготовлений та проведений з учнями 7 класу соціальним педагогом Караулан О.Д., розкрив поняття сінергії в природі, в родині , в учнівському середовищі. Соціальний педагог використовувала елементи арт - терапії, відео, творчо підійшла до підготовки та проведення завдань. Під час заняття панувала атмосфера доброзичливості.

Учні висловлювали особисті очікування від їхньої роботи, виконували вправи, аналізували ситуації, ділились своїми думками та враженнями від заняття.

Соціальні педагоги проаналізували проведений захід, відмітили нові інтерактивні методи, які уміло використала Караулан О.Д. під час презентації та тренінгу.

Методист РМК Руснак І.В. узагальнила виступи соціальних педагогів шкіл району, надала поради учасникам семінару щодо корекції девіантної поведінки учнів.

В районному Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей (ІРЦСПРД) Служби у справах дітей Ізмаїльської районної державної адміністрації завідувачкою Бічєвою Л.І. була проведена екскурсія з цікавими розповідями про навчальний і виховним процес, про історію Центру, про долі вихованців.

Психолог Центру Лупов М.М. розповів колегам про особливості роботи з дітьми кризових сімей, ознайомив з документацією психолога Центру, з додатковими матеріалами для корекційно - розвивальної роботи з дітьми.

  • семінару мали змогу обговорити проблеми дітей, які виховуються в Центрі та подякувати адміністрації та персоналу Центру за створення атмосфери турботи, любові та захищеності дітей.

 

 

Методист РМК Вєлкова В.Б.

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 325 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz