Вівторок, 16 Кві 2024, 8:51 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Листопад » 4 » Відбувся районний семінар - практикум для педагогів-організаторів та класних керівників з питань патріотичного виховання
1:03 AM
Відбувся районний семінар - практикум для педагогів-організаторів та класних керівників з питань патріотичного виховання

Патріотичне виховання – це сфера духовного життя,

 яка проникає в усе, що пізнає, робить, для чого прагне,

що любить і ненавидить людина, яка формується.

В.О. Сухомлинський

       03 листопада 2015 року на базі Суворовської ЗОШ відбувся районний семінар - практикум для педагогів-організаторів та класних керівників «Формування системи національно-патріотичного виховання учнівської молоді в умовах сучасної школи». Зі вступним словом «Патріотизм як цінність і консолідуюча основа нації» виступила методист з виховної роботи Ольга В’ячеславівна Кіосєва, яка звернула увагу учасників семінару на доцільність формування у підростаючої особистості основних патріотичних цінностей:  любові до рідної землі, держави, родини, народу; національної ідентичністі й водночас толерантного ставлення підростаючої особистості до інших народів, культур і традицій; виховання почуття духовної єдності населення усіх регіонів України, спільності його культурної спадщини та майбутнього. Саме такі якості та цінності у своїх вихованців формує класний керівник 2 – А класу Світлана Дмитрівна Котлік. Педагог продемонструвала високу педагогічну та фахову майстерність, вміле поєднання форм і методів під час проведення виховної години «У нас одна Батьківщина - наша рідна Україна», метою якої було формування інформаційної, комунікативної, навчальної, полікультурної та пізнавальної компетентностей у дітей.

       Дискусійне заняття «З патріотизмом у серці» з учнями 10-11 класів презентувала класний керівник Марина Петрівна Мінова, в ході якої акцентувала увагу учнів на розумінні понять єдності та цілісності України,  розкрила глибоке значення патріотизму як цінності і складової розвитку особистості та принципи загальнолюдської моралі на основі відновлення історичної пам’яті. На занятті використовувались різноманітні методичні прийоми : «Вернісаж думок», «Займи позицію», філософський діалог «Патріотизм єднає народ України», творча робота «Голуб миру».

Систему виховної роботи з напрямку національно-патріотичного виховання представила педагог-організатор Суворовської школи Софія Миколаївна  Переверза. З практичними рекомендаціями «Патріотичне виховання - сьогодення  України» виступила Кожухаренко Людмила Валентинівна вчитель історії Утконосівської ЗОШ. Учасники семінару мали можливість відвідати шкільний історико-краєзнавчий музей керівником якого є Алла Михайлівна Мардар.

      Методист РМК Ірина Іванівна Мурсалімова виступила з методичними рекомендаціями щодо співпраці педагогів-організаторів та вчителів суспільствознавчих дисциплін в системі формування патріотизму у дітей та учнівської молоді в позаурочній діяльності.

     Підводячи підсумки семінару,  учасники визнали перевагу і значущість патріотичної проблематики,   серед методів і форм патріотичного виховання пріоритетними визначили такі, що ґрунтуються на демократичному стилі суб’єкт - суб’єктної взаємодії, спрямовані на розвиток соціальної активності, сприяють формуванню критичного мислення та соціальної ініціативності. Основним  гаслом семінару сталі слова, висловлені під час обговорення заходів: «Патріотичне виховання – це не мода, не робота одного дня чи навіть року. Це провідна складова всього навчально-виховного процесу».

 

Методист РМК Кіосєва О.В.

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 1379 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz