П`ятниця, 26 Кві 2024, 2:16 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2020 » Листопад » 19 » День писемності та мови провели в Каланчацькій школі
4:03 PM
День писемності та мови провели в Каланчацькій школі

Мова - духовне багатство народу.

Василь Сухомлинський

 

 9 листопада в Каланчацькій ЗОШ відзначили – День писемності. Це свято відзначає  уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням. Віддаємо шану мові і ми, провівши різні заходи.  

         Вчитель української мови та літератури Константинова В.П. провела круглий  стіл з учнями 7 класу "Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п'янить". Учні 8 класу переглянули відео журнал «Історія створення Дня української писемності». Для учнів 10 і 11 класів було проведене засідання бізнес-клубу «Пунктуація в складному реченні» (вчитель української мови та літератури  Колеснік Т.А.). Учні 5 класу прийняли участь у брейн-рингу «Лексика і фразеологія» (вчитель української мови та літератури Колеснік Т.А.).

         Особлива атмосфера панувала в початковій школі. Класні кімнати сяяли не тільки дитячими усмішками та гарним настроєм,  а й вишиванками, яскравими висловами про мову.

         Для найменших жителів нашої школи був проведений урок-гра «Наша мова – мова українська» (класний керівник Георгієва Г.М.). Учні 2 класу прийняли участь у конкурсі малюнків «З Україною в серці» (класний керівник Харитонова Н.І.), переможці були нагороджені грамотами. Класний керівник    3  класу Беженар Т.І. провела   вікторину «Знавці української мови», флешмоб «Рідна мова у прислів’ях та приказках», був написаний диктант «Рідна мова».  Нестандартний урок, присвячений Дню української писемності та мови був проведений для учнів 4 класу «Мовний калейдоскоп» (класний керівник Манєва І.О.).

            Бібліотекар школи (Банкова Л.Г.) оформила дитячу виставку «Звучи, рідна мово!»
          Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

 

 

       Заступник директора школи  Беженар Н.І.

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 8263 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz