П`ятниця, 26 Кві 2024, 2:32 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Жовтень » 18 » Робота психолога Суворовської ЗОШ щодо профілактики дезадаптації учнів 5 класу
12:49 PM
Робота психолога Суворовської ЗОШ щодо профілактики дезадаптації учнів 5 класу

У процесі навчання у школі дитина проходить через ті чи інші кризові етапи, кожний із яких має свою специфіку, свої проблеми, що потребують особливої уваги педагогів, батьків та психологічної служби навчального закладу.

Одним із цих етапів є перехід учнів початкової школи у середню. П’ятий клас – кінець дитинства, період, що безпосередньо передує підлітковому. У цей час діти відкриті і довірливо ставляться до дорослих, визнають їх авторитет, чекають від учителів, батьків та інших дорослих допомоги і підтримки. Це відкриває великі можливості для виховних впливів.

 

З метою профілактики дезадаптації психологом школи, Станєвою В.П., у жовтні місяці 2017 року було проведено тренінгове заняття з учнями 5-А,5-Б класів «Пізнай самого себе». Метою заняття є подолання тривожності, замкнутості та підвищення самооцінки за допомогою різноманітних вправ.
 

На занятті діти говорили один одному приємні побажання, за допомогою вправи «Мусорное ведро» вчилися позбавлятися від негативних моментів, почуттів свого життя. У вправі «Мій Всесвіт» учні разом з психологом розвивали навички самоаналізу та дізнавалися багато цікавого про своїх однокласників. На цьому етапі заняття психолог ознайомила учнів з поняттям самооцінка, її рівнями та як самооцінка впливає на життя людини. А в завершенні заняття учні пройшли тест на самооцінку. Психолог дала можливість учням самим перевірити свої результати та дізнатися рівень своєї самооцінки. Рефлексією заняття стала вправа «Я в променях сонця». Кожен учень на папері малював сонечко, а на променях сонця писав свої позитивні якості. Ця вправа викликала позитивні емоції у багатьох учнів.

 

Практичний психолог Станєва Віра Петрівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 483 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz