Четвер, 25 Кві 2024, 3:29 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Травень » 4 » 31-у річницю Чорнобильської трагедії відзначили в Комишівській школі
4:15 PM
31-у річницю Чорнобильської трагедії відзначили в Комишівській школі

Міра жаху для нас – війна.

Чорнобиль – страшніше.

Це війна з незримим ворогом.

Війна без стрілянини і куль

26 квітня 2017 року виповнюється 31 рік від дня найбільшої в історії розвитку атомної енергетики ядерної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС. Вона стала найбільшою не тільки по кількості громадян, що приймали участь у ліквідації її наслідків, а також найбільшою за кількістю жертв і пошкоджень які були нанесені економіці України та сусідніх країн… Щороку 26 квітня весь світ шанує пам’ять жертв цієї аварії, від страшних наслідків якої нас врятували прості люди, які стали героями. Чимало наших земляків самовіддано ризикували своїм життям заради життя майбутніх поколінь.

З метою вшанування жертв Чорнобильської катастрофи в школі відбулася лінійка-реквієм "Чорнобиль. Вирвані з коренем під керівництвом вчителя історії Іордакеску Д.А та педагогом – організатором Пуйческу Н.В.

Класними керівниками було проведено: бесіди «Що таке радіація», «Біль Чорнобиля», «Біль Чорнобиля з роками не зникає», виховні години, години спогади «Чорнобиль – горе України», «Екологічні наслідки Чорнобиля», «Чорнобиль…Трагедія…Пам'ять …Його уроки людям не забутні » перегляд відео «Чорнобиль наше горе». У рамках тижня «Дзвони Чорнобиля» у школі був проведений 26 квітня День ЦО. Були проведені військово-спортивні змагання, продемонстровані приклади надання першої медичної допомоги.

Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису. Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров'ям, життям. «Мирний атом» став для України і прилеглих земель гірше війни. Збитки від аварії на ЧАЕС доведеться відшкодувати ще дуже довго... Ми доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам'яттю до померлих від радіаційного смерчу.

 

Педагог-організатор Пуйческу Н.В.

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 723 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz