Вівторок, 23 Кві 2024, 8:06 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Листопад » 2 » У Багатянській ЗОШ пройшов Місячник шкільних бібліотек під гаслом: «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»
2:47 PM
У Багатянській ЗОШ пройшов Місячник шкільних бібліотек під гаслом: «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»

«Книга – одне з найважливіших

джерел радості мислення,

людської гідності ».

В.О.Сухомлинський

 

З метою реалізації основних пріоритетів Нової української школи, формування покоління, яке здатне вчитися протягом усього життя, продуктивно розв’язувати нагальні проблеми сучасності, розвивати цінності громадянського суспільства, надання читачам можливості проявляти свої нахили і здібності з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей з 01 по 31 жовтня у Багатянській ЗОШ пройшов Місячник шкільних бібліотек під гаслом: «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини», присвячений 100-річчю від дня народження В.О.Сухомлинського.

У рамках місячника було проведено для дітей різного віку безліч цікавих заходів, які були розподілені за тематичними тижнями:

- Тиждень відкриття «Жовтень єднає шкільні бібліотеки»;

- Тиждень інформації;

- Тиждень шкільного підручника;

- Тиждень родинного читання.

На Тиждень відкриття для учнів 1-х класів було організовано екскурсії до бібліотеки «Для вас відкриті наші двері», оформлені книжкові виставки: «Вчитель, як гарно це слово звучить!», «Василь Сухомлинський - дітям», «Його вічній слід на землі», оголошено благодійну акцію «Подаруй книгу бібліотеці». Завдяки учасникам акції , яка об`єднала небайдужих, фонд шкільної бібліотеки поповнився на 20 цікавих книг. Також бібліотекар школи провела для учнів 5-6 класів бібліотечні уроки «Книга і подорож у часі»

Інформаційний тиждень пройшов під гаслом: «Бібліотека – орієнтир у світи інформації». Бібліотекарем школи Картелян Г.Г. було організовано в бібліотеці інформперерви – «Подорож до казок В.Сухомлинського». Учні дивилися відеоролики та фільми про видатного педагога, вихователя, письменника, читали вголос його казки та оповідання, а також знайомились з творчою спадщиною Василя Олександровича, яка зароджує у дитячих душах високі моральні, гуманістичні почуття - любов до батьків, повагу до людей похилого віку, милосердя до немічних.

Учні початкової та середньої школи висловлювали свої думки з приводу матеріалів, розміщених на стенді «Я читаю, тому що…». Діти намагалися аргументувати,що читати - це цікаво, корисно, книга вчить бути розумними та наполегливими.

Учні початкової школи взяли участь у конкурсі малюнків до творів В.Сухомлинського - «Малюю улюблену казку».

Дуже зацікавила учнів книжкова виставка «Буккросинг» (прочитай та залиш іншому), з якої читачі мали змогу взяти книгу без запису у формуляр, а взамін принести свою книжку.

 

В бібліотеці було проведено бесіди та огляд літератури біля книжкових виставок: «Будь сильним і спритним, як справжній козак» до дня Українського козацтва та дня Захисника України, «Сповідь солдатського серця» до 74-річниці звільнення Україні від нацизму. Увазі читачів були запропоновані книги, які захоплювали учнів своїми подіями, героїзмом і подвигом людей, що довели свою любов і відданість українському народу.

 

Тиждень шкільного підручника розпочався для учнів школи з рейду-перевірки стану збереження підручників. Шкільні активісти разом з бібліотекарем перевіряли підручники, вимагали від учнів підклеїти, обгорнути і знову принести на перевірку ті підручники, які мали в цьому потребу. Найбільш хворім підручникам надавалась перша медична допомога у «Книжковій лікарні» при бібліотеці. Після рейду- перевірки були підведені підсумки огляду-конкурсу, результати висвітлено на бібліотечному стенді.

Учні 4-6-х класів мали можливість позбутись стресу за допомогою розмальовок під назвою «Розмальовка-антистрес», яка їм дуже сподобалась. Діти з нетерпінням чекали перерви, щоб дофарбувати улюблений малюнок.

Флєшмобом «Читаємо Сухомлинського» закінчився «Тиждень родинного читання», який підготували учні 4-х класів разом з класоводами Переверза М.В., Маджарова Т.М. та бібліотекарем Картелян Г.Г. За допомогою флешмобу діти закликали учнів школи не відмовлятись від цікавого заняття - «ЧИТАТИ».

Також протягом місяця було проведено класні години, бесіди: «Криниця людської мудрості», «Людина починається з добра», «Як виховати творчого читача».

 

Бібліотека- це світ відкриттів , світ творчості, де формується читач-творець. Використовуючи різноманітні форми роботи, шкільний бібліотекар робить все, що від нього залежить, для того, щоб усі читачі – учні, вчителі, адміністрація школи, батьки були переконані в тому, що шкільна бібліотека є орієнтиром у світі знань.

Цьогорічний місячник шкільних бібліотек допоміг учням зорієнтуватися у розмаїтому світі книг, навчив любити і берегти книгу, шанувати працю тих, хто причетний до її появи на полиці книгарні чи бібліотеки.

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 335 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz