П`ятниця, 19 Кві 2024, 7:52 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Листопад » 1 » Місячник шкільних бібліотек завершено в Багатянській школі
12:30 PM
Місячник шкільних бібліотек завершено в Багатянській школі

Про проведення Всеукраїнського місячника

шкільних бібліотек - 2019

 

У храмі цім, є місце всім,

Хто пише і читає,

Хто не лінується у нім,

Той цілі досягає.


 

З 01 по 31 жовтня в Багатянській ЗОШ I-III ступенів пройшов Всеукраінський місячник шкільних бібліотек під гаслом: «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»

 

Згідно з планом місячника, було проведено бесіди та бібліотечні уроки: «Як виховати творчого читача», «Діти, книга, бібліотека», де під час заходів учні згадали, чому треба читати книги, та дізнались багато корисної інформації.

Першокласники разом із вчителями Переверзою М.В., та Маджаровою Т.М. здійснили подорож у Казковий світ бібліотеки, де з цікавістю слухали розповідь бібліотекаря, як поводитися в бібліотеці та користуватися бібліотечними книжками, ознайомилися з правилами поведінки в бібліотеці.

У день бібліотворчості «Читаємо, малюємо, граємо» учні 2-б класу з великим задоволенням читали казки, вірші та відгадували загадки, а потім малювали ілюстрації до прослуханих та прочитаних творів.
Випускники школи – учні 11 класу- написали есе «Якою ми бачимо сучасну шкільну бібліотеку» та «Бібліотека майбутнього». Вони разом із класним керівником Кулавою Л.А. завітали до бібліотеки і зачитали свої роботи. Майже всі учні бачать сучасну бібліотеку майбутнього просторішою, з комп’ютерами. Інтернет-ресурсами, з новими цікавими науково-популярними книжками.

У смайл-опитуванні «Яким ви бачите сучасного бібліотекаря» мали змогу взяти участь як учні, так і вчителі школи. Зі 103-х опитуваних більшість зважають, що сучасний бібліотекар має бути доброзичливим, життєрадісним та розумним.

У ході Тижня збереження підручників (з 07 по11.10) здійснено рейди-перевірки стану підручників по класах, проведено ряд бесід про правила користування та зберігання навчальної літератури.

Також протягом місячника працювала акція «Подаруй бібліотеці книжку з власним автографом». Дякуючи учасникам акції, фонд бібліотеки поповнився на 18 цікавих книжок.

До Міжнародного дня шкільних бібліотек (28.10) бібліотекар школи оформила книжкову виставку-сюрприз «Прочитай те, не знаю що», де всі книжки були обгорнуті в папір та пронумеровані. Майже всі бажаючи вийшли з бібліотеки із книжкою- сюрпризом.

Із великим задоволенням учні 7-8 класів взяли участь у фотоконкурсі «Селфі у бібліотеці». Вони залюбки позували біля книжкових полиц та стелажів.

Під час «Тижня поверненої книги» з (21 по 27.10.) чимало книг повернулось «додому», у бібліотеку, адже забудькуваті читачі нарешті принесли книжки, щоб їх змогли прочитати інші учні.

Протягом місяца у бібліотеці було оформлено книжкові виставки і полички до ювілейних та памятних дат жовтня:

  • «Вчитель! Це слово гордо звучить», «Степ та воля –козацька доля», «Вічна слава солдату» (до75-річчя визволення України від нацистських загарбників), «Скарбниця людської мудрости»,та інши.

Підсумком місячника став флешмоб «Я і книжка», який підготували та показали учні 5-б класу. П’ятикласники закликали всіх читачів усвідомити що Бібліотека - це не тільки книга, а це інформація, знання, успіх, це НУШ! Хочеш бути сучасним? Бібліотека завжди поруч!

Тож, У храмі цім є місце всім.

Лиш пролуна дзвінок з уроку,

Чимдуж малеча поспіша

До найцікавішого місця,

Де книга жде на читача!

 

Сподіваємось, що бібліотеки стануть більш сучасними, з компютерами, новими книжками сучасних авторів та Інтернет-ресурсами.

Посилання на відео ролик проведення Місячника шкільних бібліотек

Бібліотекар школи Картелян Г.Г.


 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 335 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz