П`ятниця, 26 Кві 2024, 2:56 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Грудень » 4 » 5 грудня - День волонтера
3:18 PM
5 грудня - День волонтера

Кожного року 5 грудня волонтери в усьому світі відзначають Міжнародний День волонтера. Цю подію святкують по-різному: проводять мітинги, паради, екологічні та інформаційні кампанії, реалізують громадські волонтерські проекти, надають безкоштовну медичну допомогу, тощо. Головною метою цього дня є визнання зусиль волонтерів та підвищення обізнаності громадськості про внесок волонтерів у розвиток суспільства.

 Волонтерский рух активно діє і в навчальних закладах  району. Вже декілька років в школах  організований волонтерський рух  «Палаючі серця»  під  гаслом «Палай завжди, палай усюди, допомагай скоріше людям». В цьому навчальному році, вся учнівська молодь поєдналась в спільній меті створити атмосферу доброти та милосердя, наданні адресної допомоги малозабезпеченим, багатодітним сім’ям, дітям – інвалідам, людям похилого віку, ветеранам Великої вітчизняної війни.  Участь у волонтерському русі приймали лідери учнівського самоврядування, старшокласники та їх наставники – педагоги, батьківська громадськість, яка небайдужа до чужої біди.

    В усіх навчальних закладах району пройшли тижні «У доброти багато доріг – мета одна»,  в ході яких проведені  акція  «Милосердя», «Ветеран живе поруч», години толерантності, конкурси малюнків «Поспішай творити добро», рейди «Турбота», усні журнали «Милосердя і доброта – людства два крила», «Подорож у світ добра і тепла», «Зрозуміти і підтримати», «Уміймо бути вдячними», «Галерея добрих справ».

   З метою виховання у школярів почуттів співпереживання, свідомого ставлення до людських чеснот, волонтерськими загонами були зібрані продукти харчування, речі, взуття і надані сім’ям, які опинились в складних життєвих обставинах. Так, волонтерами Муравлівської ЗОШ надана допомога дітям-інвалідам Краснобаєвій Л.М. та Краснобаєву Б.М. у вигляді канцелярського приладдя, речова допомога дітям з багатодітних родин – Пак П.В., Руденко В.В, Кім О.Г., Бросківської ЗОШ  зібрані кошти в розмірі 1,300 гривень для учня 8 класу Олійника Олександра для лікування зору, батьківська громада  Кам’янського НВК  надала матеріальну допомогу у розмірі 800 гривень на лікування учениці 3-Бкласу Севастьян Софії, учнями та вчителями Кам’янського НВК  надана допомога для Олександрівського монастиря продуктами харчування. Волонтерський загін «Добротворці» Матроського НВК  надав посильну допомогу людині похилого віку Колодченко Г.А., жителям села Ларжанка надана допомога по господарству вдовам ветеранів Великої Вітчизняної війни Черой Г.І., Тарахтієнко Г.К..

    Всі учні загальноосвітніх навчальних закладів району приймають активну участь у Всеукраїнській акції «Лист пораненому» і поєднались почуттям самовідданості і патріотизму до  захисників нашої Батьківщини, любові, миру і спокою в Україні, самовідданості і патріотизму. Свою творчу спроможність учні виявили в малюнках, амулетах щастя, оберегах, віршах, листах до солдатів, які направлені до військових медичних закладів.

  Ми вдячні дітям та їх батькам, педагогічним колективам, активістам волонтерських загонів, серця яких наповнені  співчуттям і теплом. Хай волонтерський рух, мов маленька краплинка, що камінь точить стане справою милосердя. Хай добро панує в серцях наших дітей!

 

Методисти РМК  Кіосєва О.В., Вєлкова І.Б.

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 777 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz