Четвер, 28 Бер 2024, 6:27 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Жовтень » 16 » Адаптація п’ятикласників у Саф’янській школі
11:31 PM
Адаптація п’ятикласників у Саф’янській школі

Адаптація п’ятикласників у Саф’янській школі

П’ятий клас – період, коли діти відкриті і довірливо ставляться до дорослих, визнають їх авторитет, чекають допомоги і підтримки. Це період адаптації до середньої ланки школи, її результатом має бути пристосування, що є показником життєвої компетентності індивіда. Відбувається вона не одразу і супроводжується низкою специфічних проблем, що потребують постійної уваги.

З метою полегшення адаптаційного періоду практичний психолог Саф’янської ЗОШ  Бондаренко І.В.провела в 5-А,Б класі тренінг «Що таке щастя?».

Учасники активно виконували вправи «Крапельки тепла», «Моє ім’я». Свої асоціації «щастя», потреби і бажання змогли висловити під час вправи «Клубочок щастя», а створивши в групах колаж «Бажання і цінності» усвідомили систему цінностей, зважили значущість кожної життєвої цінності й зрозуміли важливість альтернативного вибору.

Під час заняття, працюючи в творчих групах, учні шукали рішення проблемних ситуацій. Аналізуючи притчу «Цінність часу» дійшли висновку, що кожному від народження надається найцінніший дар — життя, і це найдорожче, що є в кожної людини.

Почуття щастя залежить від нашого бажання і готовності бути щасливими і ми самі можемо його створити. Саме вправа «Рецепти щастя» дала змогу підняти настрій, підтримати життєвий тонус, відчути власні сили у побудові свого життя, створенні щастя. Психоемоційною розрядкою були вправи «Усмішка» та «Салют», які зняли напруження й втому.

Проведені заняття сприяли вивченню особливостей пристосування школярів до навчання в середній школі, підвищенню адаптованості та соціально-психологічної компетентності, зниженню тривожності, усвідомленню власної системи цінностей, підвищенню згуртованості класу.

Практичний психолог Бондаренко І.В.

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 449 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz