Субота, 20 Кві 2024, 12:21 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Листопад » 22 » Акція «16 днів проти насильства» у Першотравневській ЗОШ
2:43 PM
Акція «16 днів проти насильства» у Першотравневській ЗОШ

Найдорожче для кожної людини – це її життя та здоров'я. Тому в рамках акції «16 днів проти насильства» в школі були проведені заходи щодо збереження фізичного та психологічного здоров'я особистості, попередження насилля серед молоді, профілактика торгівлі людьми, виховання толерантного та емпатійного ставлення один до одного. Нововведенням цьогорічної акції стало написання творів учнями на тему «Щастя моєї родини» (відповідальні вчителі української мови), також учні початкової школи на пелюстках квіток зобразили свої звернення до батьків, у яких було одне спільне бажання, щоб батьки чули їх, вміли вислухати, підтримати, дарували їм тепло і батьківську ласку.Цікавими та пізнавальними стали тренінги, класні години «Цінуй честь сім'ї» (11 клас), «Моральні цінності. Правда.» (5 клас), «Подорож у країну Ввічливості» (3 клас), «Ґендер у сім'ї. Гендерні стереотипи» (10 клас), «Як не стати жертвою насильства» (з учнями 9-11 класів) тощо. Також були проведені профілактичні бесіди з учнями та їх батьками на теми «Людські стосунки без агресії», «Взаємоповага основа людських стосунків», «Кримінальне право та кримінальна відповідальність».

У рамках акції було проведено тиждень Толерантності (до Міжнародного дня толерантності) - учні початкової школи мали змогу на тренінгу «Толерантність у нашому житті. Залишаймося людьми» (3 клас) створити не лише квітку толерантності, а й відмітити головні риси толерантної людини, створивши портрет «Я толерантний». Шестикласники вчилися не ображатися, як створювати себе позитивного, конструктивно виходити з будь-яких життєвих ситуацій на тренінговому занятті-грі«Болото образ». Учні школи мали змогу подумати над висловами відомих людей, розміщених на «паркані думок», скористатися порадами як психолога школи, так і відомих знаменитих людей.

Вислови, які були основними в період акції, закликали до збереження власної гідності, толерантного відношення до інших, незалежно від їхніх поглядів та переконань. Не забуваймо слова Гете «Перед великим розумом я схиляю голову, перед великим серцем я стаю на коліна».Усі люди мають недоліки – хто більші, хто менші – наше завдання завжди залишатися людиною і вміти приймати толерантно недоліки як свої, так і іншої людини задля розвитку духовного світу особистості.

Практичний психолог, соціальний педагог Апостолакі Л. С.

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 1512 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz