Вівторок, 19 Бер 2024, 1:11 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Грудень » 2 » Акція «16 днів проти насильства» відбулася в Старонекрасівській школі
10:22 PM
Акція «16 днів проти насильства» відбулася в Старонекрасівській школі
Акція «16 днів проти насильства»
 
З метою привернення уваги учасників навчально-виховного процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, щорічно у Старонекрасівській ЗОШ проводяться різноманітні заходи у рамках акції «16 днів проти насилля». 12 листопада відбулося відкриття акції на тематичній лінійці «Світ без насилля» та оформлено стенд на відповідну тематику, а також інтерактивний плакат «Ми проти насилля!». У створенні плакату брали участь учні школи разом з педагогом-організатором Кайряк Н.Г. Бібліотекар школи Морозова К.І. організувала у бібліотеці виставку «STOP-насилля!».
Практичним психологом Кучеренко К.Г. із учнями 6-х класів проведені заняття з елементами тренінгу на тему: «Булінг та його види». Під час заходу учні активно обговорювали проблему насильства не тільки в сім’ї, а і в навчальному закладі. З учями 8-х класів проведений тренінг «Толерантна особистість».
Класними керівниками 1-11 класів були проведені виховні бесіди для учнів: «Захистимо себе від насилля!».
На уроках історії та правознавства пройшли превентивні п’ятихвилинки «Толерантність – крок до свободи».
Учні 5-6 класів прийняли участь у виставці малюнків «Толерантність єднає всіх».
До Дня толерантності пройшла тематична лінійка «Планета толерантності», а у прес-центрі школи «виросло» «Дерево толерантності», над яким творчо попрацювали учні 2-4 класів, розмістив листячко з надписами, що треба зробити, щоб наша школа стала простором толерантності.
Для учнів 7-9 класів був організований перегляд відеороликів з Ніком Вуйчичем «ВсеЩоТебеНеВбиває». Під час заходу учні активно обговорювали тему, як стати людиною з сильною волею, як вміти відстоювати право на життя.
Проблема насильства не тільки в сім’ї, а і в навчальному закладі була піднята при соцопитування учнів 5-11 класів, яка проводилась за участю учнівського самоврядування. По завершенні опитування були розроблені буклети «Що робити, щоб не стати жертвою насильства», які було запропоновано розмістити у кожній класній кімнаті.
Учні 1-4 класів прийняли участь у флешмобі «Діти проти насилля», організованому учнівським самоврядуванням.
Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей, сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.
 
Кайряк Н.Г., педагог-організатор
Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 401 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz