Четвер, 25 Кві 2024, 6:37 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 17 » Це мова моя – мова моєї країни! (Про тиждень української мови та літератури в Матроському НВК)
11:19 AM
Це мова моя – мова моєї країни! (Про тиждень української мови та літератури в Матроському НВК)

фото

«Мова – це наша національна ознака,

 в мові – наша культура, сутність нашої свідомості»

(Іван Огієнко)

Під таким гаслом з 3 по 7 листопада пройшов тиждень української писемності та мови у Матроському НВК. Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривали упродовж тижня. Це і конкурси, й виставки, і усні журнали, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, виховні години.

Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас  є.                                                     

Метою всіх проведених заходів було:                              

- донести до учнів красу і багатство української мови;

- формувати відчуття краси рідної мови;

- розвивати мовленнєві здібності учнів;

- збагачувати словниковий запас;

- виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Вчителі-словесники не тільки бездоганно підготувалися до Тижня, але й виявили творчу ініціативу.

Протягом тижня був проведений конкурс стіннівок та малюнків для учнів 1-8 класів, під час якого учасники творчо підходили до розуміння теми «Неповторна і крилата українська мова». Особливо відзначено учнів 1-4 класів: Карп Я. (1 кл.), Гребенюк О.(1 кл.), Ремішевська А.(1 кл.), Ліш В.(2 кл.),Мариморович С (2 кл.), Гончаренко К. (2 кл.), Колодєєва О. (3 кл.), Карачєбан Н. (3 кл.), Соколов Р.(4 кл.), Колесніченко Я. (4 кл).

7 листопада відбулася літературно-музична композиція, на якій учні 9-го класу розповіли про виникнення , красу і багатство української мови. Було проведено учнівську конференцію, де учні працювали над темою «Кобзар» - це не просто книга, а енциклопедія життя».

Бібліотекар закладу О.В.Кольцова організувала тематичну виставку художньої, наукової, публіцистичної літератури про українську словесність «Звідки азбука прийшла».

У рамках закриття Тижня української писемності та мови на черговій лінійці заступником директора з навчальної частини Л.М.Стояновою було оголошено про підбиття підсумків І етапу Всеукраїнської олімпіади з мови та літератури та стартування І етапу Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика. Відбулася й церемонія нагородження переможців конкурсів, які діяли протягом Тижня.

Завершальними стали слова директора Матроського НВК Н.Й.Курилової, що наш народ – єдиний, його мова – це велика основа для єдності всієї держави, єднання минулого і майбутнього покоління. Вона побажала всім любові, щастя, взаєморозуміння і миру, жити за Словом, з якого почалася Україна, побажала всім плекати рідну мову та захищати її.

 

 Педагог-організатор Матроського НВК:

Статирова М.Д.


фото

фото

фото

фото

фото

фото

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 756 | Додав: andrejjskbkin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz