Четвер, 28 Бер 2024, 8:42 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Травень » 5 » Цього року вага шкільного атестата складе 60 балів
8:24 PM
Цього року вага шкільного атестата складе 60 балів

Цього року максимальний бал шкільного атестата, який зможуть отримати випускники загальноосвітніх навчальних закладів для участі у вступній кампанії, дорівнюватиме 60 балам. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт в інтерв’ю газеті "Урядовий кур’єр".

"Я хочу відразу сказати, що ці зміни,
які вже практично підготовлені, будуть полегшувати життя абітурієнтам та їхнім батькам, з одного боку, а також університетським приймальним комісіям - з іншого", - зазначив міністр.

За його словами, скасовано норму про нарахування 70 балів за видатні інтелектуальні досягнення, оскільки цей критерій є дуже суб’єктивним. Окрім того, планується скоротити час вступної кампанії, оскільки два місяці - це забагато й практично не дає змоги відпочити університетським викладачам.

"Що ж до шкільного атестата, то вирішили, що цього року буде 60 балів. Чому? Наші школи мають різні професійні стандарти: від відверто слабких до дуже сильних. У сильній школі, яка є вимогливою, отримати найкращий бал атестата важче, ніж у слабкій. А це несправедливо. У Фінляндії, приміром, зовсім не відіграє ролі, де школа розміщена, - за Полярним колом чи у Гельсінкі, - рівень викладання, ставлення до учня й вимоги однаковісінькі. У нас, на жаль, є дуже великі відмінності, тому на цей рік ми запланували 60 балів", - підкреслив Квіт.

Він також висловив сподівання, що абітурієнти заздалегідь будуть визначатися з пріоритетністю напрямів вступу.

"Що це означає? Вони не просто подаватимуть документи в п’ять університетів на три напрями підготовки в кожен, тобто на три бакалаврські програми, але ще й визначатимуть, який саме напрям для них є найбільш бажаним. На цьому тижні ми оприлюднимо всі зміни", - повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Як відомо, останніми роками для відбору абітурієнтів, які вступали до вишів України на основі повної середньої освіти, до конкурсного бала додавався середній бал шкільного атестата, максимальна вага якого дорівнювала 200 балам.

Вступна кампанія до вищих навчальних закладів стартує 1 липня, їй передуватиме проведення зовнішнього незалежного оцінювання, що розпочнеться 3 червня.

Для отримання інформації про зовнішнє незалежне оцінювання та вступну кампанію 2014 року приєднуйтесь до групи Абітурієнт 2014 Вконтакте.

Джерело: http://osvita.ua

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 621 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz