П`ятниця, 29 Бер 2024, 1:04 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Жовтень » 4 » Учні Ларжанського НВК зустрічали учасників Міжнародного проекту "Дамо дітям шанс змінити світ на краще"
2:55 PM
Учні Ларжанського НВК зустрічали учасників Міжнародного проекту "Дамо дітям шанс змінити світ на краще"

Літопис Ларжанського–навчально виховного комплексу поповнився ще однією сторінкою. Адже 28 вересня 2016 року в стінах учбового закладу відбулася історична подія: у школу завітали учні і вчителі з далекої Німеччини. Нас об’єднало бажання знайти шляхи розв’язання глобальної екологічної проблеми - забруднення навколишнього середовища.

З хлібом - сіллю гостей зустріли голова сільради Ніколаєв А.Х. та  заступник директора навчально–виховного комплекса Бирка Н.І. Українською піснею їх вітало трьохголосе тріо на чолі з Лапшиною Н.І. Учень сьомого класу  Белицький Андрій німецькою мовою розповів про школу і гаслом «Ласкаво просимо» на німецькій мові запросив  усіх у храм науки.

Гостям показали проектну роботу учениці 11 класу Рудакової Анастасії «Зараз або ніколи!», яка не  залишила байдужих, бо кадр  за кадром розкривала екологічні проблеми села, району, країни. Змістом відеороликів учениця  намагалася достукатися до кожного, дати можливість зрозуміти, що чекає в майбутньому, якщо не зупинитись; довела, що будь–який мотлох може бути корисним, якщо до нього підійти творчо. В наших силах залишити  великий дім – планету Земля - квітучою прийдешнім поколінням. Адже сьогодні ми господарі і маємо бути господарями з великої букви.

Зацікавили гостей з Німеччини експонати шкільного історико- краєзнавчого музею (керівник вчитель історії Рудакова С.А. ),  де екскурсію німецькою мовою, підготовленою вчителем іноземних мов Денисовою Н.В., провели учні 7 і 8 класів.

            Незабутні враження залишили танцювальні номери з ложками, українські народні пісні, які виконували учні  і дорослі учбового закладу. З гостями був проведений  тренінг, під час якого керівник дитячого ансамблю «Ложкарі» Ісарева В. С.  навчила присутніх правильно тримати ложки і ними відбивати в такт музику.

Цікаву екскурсію по шкільному дендропарку  провела вчитель біології Макарова О. А.

Протягом трьох годин співучасники зібрання працювали над мальовничим пано «Місцеві краєвиди». Ця спільна робота  прикрасила подвір’я школи. Здалеку видно річку Репида, яка розрізає суходол. В планах на весь зріст вишикувались вряд комишеві хащі. Не забули  художники і човен, який символізує плинність життя і нагадує, що воно  проходить швидко, а змінити світ на краще треба вже сьогодні.

Прощаючись, діти дали слово зустрітись знову, щоб разом розробити план подальшої спільної роботи по екологічні проблемі.

Заступник директора з НВР  Бирка Н. І.

 

Всі фото зустрічі можна переглянути за посиланням https://cloud.mail.ru/public/Dhvd/zaocZ3VV1

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 496 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz