П`ятниця, 29 Бер 2024, 10:59 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 3 » День 70-річчя звільнення України від фашистських загарбників відзначили учні Новонекрасівської школи
2:39 PM
День 70-річчя звільнення України від фашистських загарбників відзначили учні Новонекрасівської школи

фото

 

В гранітному мовчанні обелісків,

У поминально сяючих вогнях

Прийдешнє Вам вклонятись буде низько,

Геройство Ваше збереже в віках.

Світ завжди буде пам’ятати рани,

І попелище, й болі мирних хат.

Сьогодні – всі Вам квіти, ветерани!

        Усі сонця тобі, герой-солдат!

                             Г. Ісаєнко

Грізні роки Великої Вітчизняної відходять в історію. 70 років пройшло з того часу, та пам’ять людська не вщухає.

Війна вдарила по Україні чи не найсильніше з усіх країн світу, але нам вдалося здобути перемогу над фашистською Німеччиною.

Відповідно до Указу Президента України В.Ющенка від 20 жовтня 2009 року «… з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні …», щорічно 28 жовтня відзначають День визволення України від фашистських загарбників.

Перемога над фашистською Німеччиною складалась із цілої низки великих і малих перемог.наш народ заплатив неймовірно високу ціну – мільйони загиблих, поранених та ненароджених. За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько 3 млн радянських воїнів, понад 2 млн українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. На території УССР цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тис. сіл, близько 10 млн людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тис. промислових підприємств.

Минуть роки, десятиріччя, віки, але ніколи не замовкне слава тих незабутніх днів. Ми схиляємо в поклоні голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя за наше сьогодення. Ми схиляємось і перед тими ветеранами, які мешкають в нашому селі, районі. Ми переконані, що їх сила духу та непохитна віра у перемогу добра над злом завжди надихатимуть нові й нові покоління українців на захист рідної землі.

День 70-річчя звільнення України  від фашистських загарбників відзначили й учні Новонекрасівської школи. На урочистій лінійці з нагоди свята вчитель історії Пагул Т.П. ще раз нагадала учням школи про ті чорні дні запеклих кровопролитних боїв. Як відлуння минулого прозвучав голос Ю.Б. Левітана. Воєнні пісні закралися в душу та змусили  кожного задуматись про трагедію в історії України ХХ ст.. та не забувати про героїчні подвиги минулого покоління.

Учні В. Шевченко (11 кл), Ю. Бондаренко (9-Б кл), Д. Каліков (9-Б кл) втілили свої ідеї на тему «Визволення України  від фашистських загарбників» у своїх малюнках та допомогли в організації проведення урочистої лінійки.

Вчитель історії Пагул Т.П. провела уроки пам’яті для учнів середньої та старшої ланок. Були показані відеофільми та документальні кадри воєнних  років, які супроводжувались розповіддю вчителя. Класні керівники 1-11 класів провели бесіди, усні журнали та класні години, де діти гідно й доцільно висловлювали свої думки з теми. Заключним етапом в тижні пам’яті стало проведення круглого столу між учнями 10, 11 класів на тему «Україна визволена».


фото

фото

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 694 | Додав: andrejjskbkin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz