Четвер, 25 Кві 2024, 1:48 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Травень » 13 » День цивільного захисту в Кам’янському НВК
2:22 PM
День цивільного захисту в Кам’янському НВК

День цивільного захисту в Камянському НВК

Щоб правильно діяти, треба знати,

а щоб знати, треба навчатись.

(Грецька мудрість)

Цей вислів є досить актуальним в наш час, особливо коли мова йде про дії, від яких залежить здоров’я та життя дітей. Зрозуміло, що зовсім уникнути небезпеки не можливо, а зменшити негативні наслідки можна. Провідна роль у підготовці учнів захистити своє життя у будь-яких небезпечних ситуаціях належить цивільному захисту.

Цивільний захист – одне з найважливіших питань у навчально-виховному процесі.

24 квітня на базі Кам’янського НВК для вчителів предмета «Захист Вітчизни» та начальників штабів цивільного захисту навчальних закладів району згідно з річним планом роботи НВК, планом виховної роботи, планом підготовки школи з Цивільного захисту та учнів з предметів: «Основи здоров’я», «Захист Вітчизни» в розділах «Основи цивільного захисту» та «Основи медико-санітарної підготовки», був проведений День цивільного захисту.

Основною метою Дня ЦЗ стали: удосконалення форм і методів при організації та виконанні ситуацій техногенного характеру, набуття практичних навичок у діях за сигналами оповіщення ЦЗ та при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного характеру, практична перевірка здатності дітей грамотно і чітко діяти для захисту свого здоров’я та життя в надзвичайних ситуаціях.

Відкриття Дня ЦЗ розпочалося урочистим заходом, на якому було вшановано пам'ять загиблих на Чорнобильській АЕС, героїв-рятівників пожежників, усіх Героїв, які віддали своє життя, щоб була можливість жити на мирній українській землі. Під час заходу перед учнями та гостями виступила шкільна команда юних пожежників. Класні керівники 1-11 класів провели виховні години з теоретичної підготовки учнів до дій в разі виникнення пожежі, загрози терористичного акту, природного лиха, техногенної катастрофи. Крім того, учні повторили правила поведінки в разі виявлення підозрілих об’єктів та вибухонебезпечних речовин.

У фойє закладу були організовані виставки малюнків, плакатів на теми: «Пожежна безпека», «Природні стихійні лиха», «Техногенні катастрофи».

З метою відпрацювання екстреної евакуації в разі виникнення надзвичайної ситуації, учасники заходу за тривожним сигналом покинули школу. На шкільному стадіоні була проведена військово-спортивна естафета, під час якої продемонстрували навички сили, спритності та вміння працювати в команді учні 10-11 класів.

У ході операції «Рятівник» підготовлено та проведено майстер-клас з надання першої медичної допомоги в разі уражень внаслідок надзвичайних подій ученицями 10-А класу Гавриловою К., Дерменжи О. та ученицею 8-Б класу Ромалійською Д.

Показові тренувальні заходи закінчилися підведенням підсумків Дня цивільного захисту, за результатами якого відзначена висока якість та нові підходи в проведенні навчання дітей та дорослих діям в надзвичайних ситуаціях. Переможці були нагороджені грамотами.

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 337 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz