Четвер, 25 Кві 2024, 11:23 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Травень » 12 » День ЦЗ В Бросківській ЗОШ
9:37 AM
День ЦЗ В Бросківській ЗОШ

photo

      З року у рік у кожній українській школі проходить день цивільного захисту населення. Він допомагає учням вивчити та запам’ятати, як себе поводити у надзвичайних ситуаціях різних видів. Однак цього року в Бросківській школі день ЦЗ пройшов незвично.

      З 21 по 29 квітня класні керівники 1-11 класів провели бесіди та інструктажі з дітьми «Як себе поводити під час землетрусу».

      30 квітня у час Х був поданий сигнал сирени, яка закликала до евакуації всіх учнів та педагогічний колектив школи. Найшвидше евакуювалися учні 2-Б та 10 класів за 30 секунд. Загальний час евакуації сягнув рівно 1 хвилину.

      Рятувальна ланка, яка складалась з учнів 8-11 класів, наочно показала, як врятувати постраждалих від завалів та надати першу медичну допомогу при втраті свідомості, забитті кисті руки та переломі верхніх кінцівок.

      Наступним етапом дня ЦЗ було проходження маршруту учнями 2-11 класів. Від кожного класу була сформована команда з 8 учнів, які мали відвідати станції та виконати відповідне завдання.

      На станції «При пожежі як один набираємо «101» діти відповідали на запитання, що таке пожежа, причини виникнення, правила поведінки під час пожежі тощо. На станції «Медсанбат» учні розповідали та показували, як надати допомогу при укусах комах, подряпинах, переломах, вивихах і т.д. Станція «Тихо їдеш, далі будеш» дала можливість дізнатися, чи знають молодші школярі правила дорожнього руху. «Художня» станція допомогла дітям проявити свої творчі здібності: вони малювали на асфальті малюнки на теми «Вогонь – друг», «Вогонь – ворог». На станції «Димова завіса» молодші школярі після команди «Гази» (тоді вмикалась машина, яка утворює дим) гусаком проходили межу, а учні середньої та старшої школи – одягали протигаз на швидкість та повзли межу з перешкодами. На станції «Сильні, сміливі, спритні, умілі» учні по паралелям виконували спортивні змагання. На останній станції «Правовій» діти показували знання прав, різних видів порушень, відповідальності та ін.

      Коли команди проходили маршрут, інші діти початкових класів дивились у актовій залі мультфільми про правила дорожнього руху та пожежної безпеки. Учні 5-9 класів змагалися у спортивних естафетах та перетягуванні канату. А учні 10-11 класів грали у футбол.

      Отже, день цивільної захисту пройшов цікаво та пізнавально.


photo photo

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 573 | Додав: taljig | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz