П`ятниця, 19 Кві 2024, 8:28 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Грудень » 5 » День інваліда відзначили в Матроському НВК
10:34 AM
День інваліда відзначили в Матроському НВК

Нам не байдуже!

Духовна людина відчуває свою відповідальність за себе і за інших, вірить,що добро завжди перемагає зло, сама намагається робити добро. Така особистість відповідає за себе і своїх близьких, цінує здоров’я і життя.  Поєднання всіх складових забезпечує людині міцне здоров’я.

У житті трапляються люди, які фізично розвинені, але духовна сила в них слабка. Такі люди бездушні, нечесні, нещирі, роблять погані вчинки.

Буває й так, що деякі люди від народження чи через важку хворобу не мають усіх складових здоров’я. Проте вони мають безмежну духовну силу. Люди з фізичними вадами – це люди з обмеженими можливостями.  Слід допомагати їм долати труднощі. Адже вони так само хочуть вчитися, відчувати радість від спілкування з друзями, милуватися природою.

І сьогодні серед учнів 5 класу був проведений виховний захід, з метою розвитку особистісної культури учнів, толерантного ставлення до людей з обмеженими можливостями, подолання соціальних бар’єрів.

Класний керівник – Шелестюк А.В. розповіла дітям про інвалідів, намагалася довести до кожного, що  інваліди – такі ж самі люди, як і всі, вони теж мають право на звичайне життя. 

Люди з особливими потребами – особливі люди, і поводитися  з ними потрібно також по особливому.  Тому діти ознайомились з правилами етикету при спілкуванні з інвалідами. Потім класний керівник пропонувала дітям гру, метою якої було сприяти взаємодії учасників, ознайомитись із труднощами, які можуть виникати у людей з вадами зору, формування навичок підтримки одне одного.

Також діти зачитали заповіді Матері Терези та заповіді доброти.   Наприкінці заходу вчитель  запропонувала анкету на виявлення рівня толерантності  до людей з особливими потребами.

На щастя,усі  діти п’ятого класу виявилися толерантними дітьми.

Граніченко Л.А., практичний психолог Матроського НВК

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 600 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz