П`ятниця, 19 Кві 2024, 1:41 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Жовтень » 17 » День Козацтва в Багатянській ЗОШ
11:21 AM
День Козацтва в Багатянській ЗОШ

День Козацтва в Багатянській ЗОШ

14 жовтня православні та греко-католики відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці або, як кажуть в народі, Святої Покрови – головне християнське свято осені.

Cвято Покрови вважалося кінцем осені та початком зими. До початку жовтня закінчувалися усі найважливіші роботи на землі, було зібрано врожай і з'являлася можливість трохи перепочити від виснажливої праці .А козаки обирали отамана. Тож не дивно, що через століття це свято здобуло в Україні ще й другу назву - Козацька Покрова. Після указу президента України від 1999-го року день 14 жовтня відзначається як День українського козацтва.
На честь свята в Багатянській загальноосвітній школі пройшли ряд заходів, присвячених Дню українського козацтва. Класними керівниками були проведени виховні години та бесіди, присвячені історії козацтва, козацькому героїзму та славі, уроки мужності тощо.

Напередодні свята в актовій залі школи відбувся концерт, присвячений Дню Захисника України та українського козацтва. Учні початкової школи дізналися про історію свята, відчули весь колорит козацтва та дізналися, як український народ здавна відносився до своєї Батьківщини на козацтва.

Традіційно для учнів 7-9 класів пройшло військово- спортивне свято до Дня Захисника України. Вчитель курсу «Захист Вітчизни» провів захоплюючи конкурси та естафети , а класні керівники с учнями підготували та прийняли участь в конкурсі патріотичної пісні та танцю.

Оцінювало проведення конкурсу компетентне журі у складі: Терпан Т.В., заступник директора школи з НВР, вчителя фізкультури Мінженер С.І. та Дамаскіна Г.М. За результатами участі у конкурсах : І місце посіла команда 9-Б класу, на ІІ місці -7 клас, ІІІ місце у 9-А класі , 8 клас зайняв ІV місце .

Дві години захоплюючого дійства подарували радість та задоволення усім присутнім .

Учитель фізичної культури та

курсу «Захист Вітчизни» О.І.Мінженер

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 731 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz