Четвер, 25 Кві 2024, 5:25 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Лютий » 26 » День рідної мови в Саф’янській школі
1:28 AM
День рідної мови в Саф’янській школі

 

За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи світу відзначають Міжнародний день рідної мови. В цей день і у Сафянській школі пройшли заходи, присвячені святкуванню цієї подіїЮні мовознавці 9 класу Паскалова Ірина та Тополенко Дмитро під керівництвом вчителя української мови та літератури Котляренко О.А. провели експрес-інформування для учнів 5-11 класів, присвячене Міжнародному дню рідної мови.

Школярі молодших класів взяли участь у конкурсах  малюнків та знавців прислів’їв та приказок про рідну мову.

Учні 5 – 6 класів (вчителі Котляренко О. А., Шишман Г. А.) були задіяні у творчій панорамі «Проба пера». Кращі твори було розміщено на інформаційній дошці.

У цей день вчитель української мови та літератури Котляренко О.А.  запросила учнів 7 –А та 7- Б класів на «слово щире, на бесіду мудру», де говорилося про те, що слово – це те, що дає змогу передати свої почуття, думки, поділитися ними з іншими. Згадали Шевченкове: "Ну що б здавалося слова…Слова та голос – більш нічого. А серце б’ється – ожива, Як їх почує...
Майстрами-декламаторами показали себе Волонтир В., Дука О. та Матенко І. Вони захопили усіх виразним читанням поезій про рідну мову. Надзвичайно цікавими були й конкурсні завдання: «Найкращий знавець української мови»  складався з декількох етапів: гра "Фразеологізм", гра "Продовжіть прислів'я та приказку". Переможцями стали кращі знавці української мови: Волонтир В. та Арсенюк М.

        Учні 8 класу підготували радіолінійку на тему: «Наш скарб – рідна мова». Діти читали вірші про мову, цитували вислови відомих письменників, проспівали пісню «Рідна мова» (слова Г. Вієру, музика П. Дворського).

З учнями 10 та 11 класів вчитель української мови та літератури Шишман Г. А. провела вікторину до Дня рідної мови «Слово до слова – зложиться мова», конкурс «Кращий знавець української мови».

Творча група випускників зачарувала однокласників своїми акторськими здібностями під час інсценування уривку поеми «Катерина» Т. Г. Шевченка.

Серед школярів йшли жваві обговорення цікавих матеріалів, прикріплених на дверях класних кімнат, ребусів, вікторин, вітальних листівок. 

Бібліотекарем школи Матенко О. Л. була представлена цікава виставка книг про мову. Заходи, проведені до Дня рідної мови, були спрямовані на виховання у школярів почуття патріотизму та національної гордості за свою державу

.




 


 


 



 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 1032 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz