П`ятниця, 26 Кві 2024, 7:09 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Лютий » 23 » День рідної мови відзначили в Матроському НВК
3:50 PM
День рідної мови відзначили в Матроському НВК

Як хочеш, друже ,шану всюди мати,

Навчися рідну мову шанувати.

Вона- твоє обличчя , твоя доля .

На це була свята Господня воля.

 

21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Кожен народ свято береже єдину неповторну національну мову, яка є його візитною карткою. Для нас такою мовою є українська. У словірідної мови захованане мов якась таємнича сила, що в неповторному поєднанні звуків несе чарівну мелодію. Вона передає найтонші відтінки переживань, думки народу. Це - казковий дивосвіт, духовна планета українців.

«Найбільше і найдорожче добро кожного народу — цейогомова, та жива схованкалюдського духу, йогобагатаскарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.» - так стверджував відомий український письменник П.Мирний.


Відкриття дня рідної мови розпочалося з демонстрації учнівських тематичних стіннівок та книжкової виставки на тему«Мов джерельна вода, рідна мова моя», яку підготувала бібліотекар Кольцова О.В.

Учні навчального закладу приєдналися до написання Всеукраїнського «диктантуєдності» «Україна-наша земля, наша Батьківщина» під керівництвом вчителів української мови Агафонової Т.Г. та Маковейченко С.А. ( 5 - 11кл).

З метою глибокої поваги та шани до рідної мови пройшов урок –вікторина у 8 класі під керівництвом вчителів Маковейченко С.А. та Хмельниченко Л.А «Подорож океаном рідної мови». Коротенька прелюдія: вступне слово, умови змагання та його особливості, представлення журі, а далі – запекла боротьба…

Учні показали , що українська мова - наш національний скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава; знання про красу й багатство української мови; любов до рідного слова, рідного краю, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою, декламували вірші про мову (Хмельниченко Влада- учениця 4 класу), співали пісні (Бурова Діана- 9 клас).

 

Підготувала статтю Хмельниченко Л.А.

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 531 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz