П`ятниця, 19 Кві 2024, 11:29 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Лютий » 6 » День Соборності в Багатянській школі
2:24 PM
День Соборності в Багатянській школі

Світло Соборності

«Хай у серці кожної дитини живе любов до Батьківщини.» На таку тему 27 січня в Багатянській загальноосвітній школі проведено годину спілкування з учнями 8-Б класу.

На виховний захід було запрошено заступника директора з виховної роботи Терпан Т.В., вчителя історії Лупу А.П., педагога - організатора Арнаут С.Я., соціального педагога Нейчеву Л.З., бібліотекаря Картелян Г.Г.. А учні 8-А класу були не просто гостями,  а й активними співрозмовниками та учасниками конкурсів.

Свято розпочалось переглядом кліпу на пісню Тіни Кароль  «Україна – це ти».

До розмови про Соборність, Державність учні 8- Б класу готувались заздалегідь,  опрацьовуючи історичні матеріали про День злуки, готуючи малюнки, міні – презентації. Кожен вибирав завдання до душі, за вподобаннями. Так наша юна художниця, Інна Петрова, оформила міні -  виставку своїх малюнків на тему «Діти єднають Україну». Маша Вєлікова та Саша Супляков підготували добірку «Цікава Україна», в якій познайомили присутніх з найцікавішими фактами з історії нашої держави. Дуже відповідально, творчо підійшли до свого завдання Юля Картелян та Михайло Маджаров. Вони спробували себе в ролі режисерів – сценаристів  і презентували відеоролик   за участю вчителів школи, які читали рядки безсмертного шевченківського «Реве та стогне Дніпр широкий…» Висловити у віршах силу життєтворення державних символів спробували Галя Картелян,   Діана Шишман, Маша Михайлова. І на знак єднання всі присутні заспівали національний гімн України. Стало зрозуміло, що в цей момент і дитячі серця, і серця дорослих були сповнені теплотою, бажанням жити, радіти, творити на благо України.

Дуже зворушливим виявився матеріал до рубрики «У нас одна родина – наша рідна Батьківщина». Восьмикласники знайомили присутніх зі своїми дідусями , бабусями, прадідусями, прабабусями. Маша Михайлова продемонструвала родовідне дерево своєї сім`ї. Ім’я ії прадідуся  викарбуване на Меморіалі   Слави загиблих воїнів нашого села. З любов’ю про своїх рідних  розповіли Діана Шишман, Юлія Картелян, Інна Петрова.

Багато цінного матеріалу про свою сім`ю зібрав Михайло Маджаров . Я вкотре переконалась : якщо діти цікавляться історією своєї родини, то вони по-справжньому будуть дорожити  і історією своєї країни. І саме на класній годині учні усвідомили остаточно, що слово «соборність»  включає в себе поняття  єдності, згуртованості та духовності. Недаремно український класик О. Гончар закликав : « Бережіть собори душ своїх».

Під пісню Т. Петриненка «Україна» учні на стікерах – сердечках писали побажання Україні і прикріпляли до карти нашої Батьківщини. Серед побажань найчастішими були такі: «миру», «доброти», «здорових та щасливих дітей», « єдності».

На знак єдності усі присутні взялись за руки, промовляючи : «День Злуки – тримаємось за руки!»

У тепло долонь, я впевнена, назавжди закарбує в серцях наших учнів віру в те, що, як говорив І.Багряний: «Ми є. Були. І будем ми! Й Вітчизна наша з нами».

 

Л.А.Кулава

класний керівник 8-Б класу,вчитель української мови та літератури І категорії     Багатянської ЗОШ

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 819 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz