П`ятниця, 29 Бер 2024, 10:56 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 17 » День української писемності та мови у Суворовській ЗОШ
10:05 AM
День української писемності та мови у Суворовській ЗОШ

фото10 листопада 2014 року в  Суворовській  ЗОШ І-ІІІ ступенів було відзначено День слов’янської писемності та мови, який розпочався з проведення загальношкільної  святкової   лінійки ««Українська мова – пісня солов’їна» .  Лінійку підготувала вчитель початкової  школи Грачиновська Марія Іванівна.  Зала була святково прикрашена . Учителем було складено цікавий і пізнавальний сценарій, за яким учні добре підготувалися.  Діти в українських костюмах та з хлібом на руках під музику привітали присутніх у залі. Марія Іванівна дуже цікаво  розповіла про святкування Дня писемності та проведення конкурсу імені Петра Яцика. Протягом свята звучали вірші відомих українських письменників про розвиток та встановлення української мови та писемності. Лунали пісні українською мовою. Глядачам дуже сподобалася лінійка. Про це свідчили багаторазові оплески і посмішки на обличчях. Діти дізналися не тільки про День писемності, а і про розвиток мови, любов українського народу до свого роду. Ця лінійка надовго залишиться у пам’яті виступаючих та глядачів.

Проведено годину творчого спілкування  « У калиновім слові – цілий світ», для учнів 6- 8 класів, яку організувала та провела вчитель української мови та літератури  Кирилова О.І.

  Першою  частиною години спілкування була інформаційна, під час якої діти пригадали відомості про Нестора-Літописця, про Кирила та Мефодія, про тяжкий шлях розвитку української мови від найдавніших часів до сьогодення. А друга частина – конкурсна лінгвістична програма, де діти  6-7 класів, змагаючись, показали свої знання з української мови, а читці реалізували свої вміння та навички у виразному читанні віршів присвячених слову та рідній українській мові.

    Продовженням цих заходів було  проведення  шкільного  етапу ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

   У шкільній бібліотеці оформлено тематичні виставки, книжкові вернісажі науково-популярної, публіцистичної, художньої літератури "Письменники Одещини", " "Від кирилиці до "Кобзаря".


фото

фото

фото

фото

фото

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 1364 | Додав: andrejjskbkin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz