Вівторок, 23 Кві 2024, 11:22 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Листопад » 11 » День української писемності та мови в Багатянській ЗОШ
3:48 PM
День української писемності та мови в Багатянській ЗОШ

Земля моя найкраща і єдина!

Твій образ серденьком своїм ловлю.

Моя найкраща в світі Україно,

Я щиро й віддано тебе люблю!-

   такими словами розпочалась літературно-музична композиція «О слово рідне, хто без тебе я?» (відповідальні – вчителі української мови та літератури Георгиця К.М., Терпан А.А.), присвячена Дню української писемності та мови.

   У святковій залі, прикрашеній вишитими рушниками та осінніми квітами, зібрались шанувальники українського слова – адміністрація школи, вчителі, учні.

    Зі святом усіх гостей привітали милі ведучі – Селецька Ніка (6 кл.) та Чілік Олександр (6 кл.). Вони розповіли присутнім про Нестора Літописця, про тернистий шлях розвитку української мови.

    Зі сцени лунами і вірші про мову у прочитанні учнів 6,7-А, 9-Б класів; і українські пісні у виконанні вокального колективу «Веселка» (керівник Пінтийська О.С.), які зарядили присутніх енергією українського слова.

   Здавна відомо, що українців супроводжує влучний, дотепний жарт. Тож Дамаскін Іван та Кулинович Гліб підкорили слухачів своїм мистецтвом у декламації гуморесок П. Глазового.

   Бурхливими оплесками нагородили присутні учнів 9-Б класу, які зачарували глядачів українським танцем, та їх однокласницю Арнаут Дарю, з уст якої душевно лилась пісня «Мій рідний край».

    А які почуття викликала «Молитва до мови» К. Мотрич у виконанні Тангер О., Грекової І., Тангера М., Доги А., Делі С.! Здається, у залі не було байдужих.

   Закінчилось шкільне свято нагородженням переможців І етапу XVІ Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика.

  Активну участь у підготовці та проведенні свята взяла бібліотекар школи Картелян Г.Г. (оформила яскраву й цікаву виставку книжок, журнальних та газетних статей, присвячених Дню української писемності та мови) та педагог-організатор Алуймош Ю.А. (надала допомогу в технічному забезпеченні заходу).  

    Вкотре кожен із нас іще раз переконався: українське слово, українська пісня, український танець значною мірою впливає на формування світогляду, на виховання патріотичних почуттів, на розвиток кращих людських якостей.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 610 | Додав: RusL@n03 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz