П`ятниця, 19 Кві 2024, 3:13 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 14 » ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЬМЕНОСТІ ТА МОВИ В ПЕРШОТРАВНЕВСЬКІЙ ЗОШ
10:10 AM
ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЬМЕНОСТІ ТА МОВИ В ПЕРШОТРАВНЕВСЬКІЙ ЗОШ

фото

ЗВІТ

ПРО ПРОВЕДЕННЯ ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

В ПЕРШОТРАВНЕВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ

2014-2015 Н.Р.

 

   День української писемності та мови, який відзначається 9 листопада, – свято, спрямоване на підтримку рідної мови, привернення уваги світового українства до проблем української мови, її вивчення та розвитку, пропаганди і популяризації, та водночас демонстрацію її краси й багатства, літературної довершеності. Це свято гуртує усіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.

З метою вшанування величі та значення рідної мови в Першотравневській ЗОШ традиційно був проведений Тиждень української писемності й мови.

Учні 5-6 класів побували «В гостях у казки», підготувавши інсценізацію українських казок. Серед учнів 7-8 класів проведено мовознавчий турнір «Цікавинки рідної мови». Учні 9-11 класів активно долучилися до конкурсу на кращу творчу роботу «Українська державна мова – символ єднання та престижу українського народу». Найкращими виявилися роботи учнів 9 класу Гончар Тамари, Павленко Тамари, Ротар Ірини. Учні початкової школи стали активними учасниками мовознавчих хвилинок «Як намистини, диво калинове – кохана материнська мово». Зацікавила також учнів тематична виставка «Слова… В вас мудрість вічна і любов жива» (бібліотекар Гончар О.Я.).

Завершальним етапом стало проведення шкільного етапу Міжнародного конкурсу з української мови ім.. П.Яцика.

Готується також до випуску номер шкільної газети «Словеса», в якій будуть розміщені найкращі учнівські роботи, фотографії та цікаві матеріали з історії української писемності та мови.

Відзначення Дня української писемності та мови сприяє прищепленню учням шанобливого ставлення до рідного слова, адже воно відмикає людські серця, виховує прагнення передати нащадкам наш скарб – українську мову.

 


фото

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 1352 | Додав: andrejjskbkin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz