П`ятниця, 29 Бер 2024, 2:33 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Квітень » 5 » День зустрічі птахів в Кам’янському НВК
4:35 PM
День зустрічі птахів в Кам’янському НВК

День зустрічі птахів в Камянському НВК

З приходом весни нашу увагу привертають до себе птахи. Ми чуємо їх у лісі, у полі, на луках, в парку, саду, біля людського житла. Ми милуємося їх польотом, формою тіла, красою оперення, дивуємося з їхньої поведінки.

Напевно немає такої людини, котра б не захоплювалася приємними мелодійними голосами – пташиним співом. Тьохкання соловейка, щебет сойки, скрекотання сороки, цвірінькання горобців, чи, навіть, ритмічні постукування дятла, – усе це царство птахів, яке асоціюється із зеленню лісу, запахом хвої і дубів. Надворі другий місяць весни – теплий квітень, а, отже, час прильоту до нас пташок із теплих країв.

А яку велику користь приносять невтомні крилаті захисники полів, лук, садів, лісів! Тому треба охороняти і дбати про них. І саме зараз вони потребують нашої допомоги.

Тому, з метою організації допомоги птахам в обладнанні місць гніздування навесні учні Кам’янського НВК щорічно активно беруть участь у проведенні акції «День зустрічі птахів». Головним завданням якої є привернення уваги школярів до охорони птахів, навчити навичкам майстрування і розвішування штучних гніздівель для птахів. Це необхідно робити тому, що завдяки вирубанню в лісах та парках дуплястих дерев багатьом птахам та кажанам ніде гніздитися і тому чисельність їх різко скорочується.

У НВК учні разом з учителями розвісили штучні домівки для пернатих. А також були проведені різноманітні виховні заходи. У 1-их класах діти взяли участь у квест-грі «Зустріч птахів», виконали аплікацію «Лелека». Учні 2-их класів побували на екскурсії у парку, а також з ними була проведена бесіда «Завітайте до нас!». Третьокласники змагалися у конкурсі швидкомовців «Скоромовки про птахів». У 3-А класі також була проведена поетична хвилинка «Мій друг – птах», спостереження за птахами навесні «Сьогодні я побачив…», виставка малюнків «Пташиний вернісаж». У 3-Б класі проведено виховну годину на тему: «Птахи прилетіли – на крилах весну принесли», в 4-А класі – «Природа твій рідний дім, тепло і затишно в нім», бесіду «Перші весняні птахи». 4-Б клас взяв участь у конкурсі малюнків «Зустрічаємо птахів», в усному журналі «Наші пернаті друзі». У 5-А класі виховний захід «Наші пернаті друзі», на якому учні докладніше ознайомилися з різноманітним світом птахів, цікавими фактами про них. Був запрошений гість – учень 10 класу, призер районного, учасник обласного етапів конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Рашков Давид, який розповів пятикласникам про орнітофауну села Камянка.

Давайте зустрічати птахів новими будиночками, годувати їх і оберігати. І почуємо від них чарівний спів. Так вони щороку приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя!

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 514 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz