П`ятниця, 26 Кві 2024, 6:44 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Вересень » 10 » Відбулося засідання районної школи методичної майстерності голів шкільних методичних об’єднань вчителів-словесників
3:00 PM
Відбулося засідання районної школи методичної майстерності голів шкільних методичних об’єднань вчителів-словесників

          10 вересня 2015 року в Ларжанському НВК відбулося засідання районної школи методичної майстерності голів шкільних методичних об’єднань вчителів-словесників.  П’ятий рік школа працює над проблемою “ Інноваційні умови професійного вдосконалення вчителя – словесника ”.  Метою роботи чергового засідання, яке відбулося у формі педагогічної студії, стало завдання: поновити, систематизувати знання голів шкільних МО філологічного напрямку щодо аналізу, організацїї, планування, контролю та корекції методичної роботи відповідно до сучасних вимог.

         Методом «мозкового штурму» було поновлено знання голів ШМО про науково-методичну діяльність  шкільних методформувань. Перед учасниками семінару виступила методист Ізмальського РМК М.І.Журавель з інтерактивною доповіддю Системний підхід до організації науково-методичної роботи в рамках шкільного МО”,  після чого слухачам школи було поставлено завдання: створити модель системи науково-методичної роботи та обгрунтувати іі складові. Робота в ході семінару проводилася як індивідуально, так і в груповій діяльності. Досвідом роботи шкільного методичного обєднання поділилися Вітюк С.І. (Суворовська ЗОШ), Унгурян Л.П.(Першотравневська ЗОШ), робота яких за підсумками проведеного огляду роботи шкільних методичних об’єднань у формі портфоліо визнано найкращими. Керівникам вищеозначених ШМО було рекомендовано представити матеріали портфоліо на районний ярмарок педагогічних ідей. В ході семінару було надано практичні поради та методичні рекомендації молодим та малодосвідченим головам шкільних МО по удосконаленню методичної роботи з учителями-словесниками в рамках роботи шкільного МО. За умов модернізаціїї освіти слід акцентувати роботу МО  на поглибленому опрацюванні таких проблем:

*      Приведення фахової та методичної компетенції вчителів до рівня сучасних умов.

*      Здійснення допрофільного навчання.

*      Поглиблене вивчення методики нових навчальних предметів і курсів.

*      Форми та методи активізації пізнавальної діяльності учнів.

*      Проблеми й основні шляхи впровадження в освітній процес інноваційних технологій, інтерактивних методів навчання, ППД

*      Форми організації самостійної роботи учнів на уроках

*      Робота з обдарованими дітьми тощо.

            Однією із складових системи методичної роботи є умови. Слід відзначити добре проведену роботу адміністрації Ларжанського НВК за створені якісні умови для проведення районного семінару.

        

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 1000 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz