П`ятниця, 29 Бер 2024, 0:48 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Квітень » 5 » Екскурсія учнів Бросківської ЗОШ до Ізмаїльського слідчого ізолятору
8:55 AM
Екскурсія учнів Бросківської ЗОШ до Ізмаїльського слідчого ізолятору

З метою профілактики правопорушень серед учнівської молоді та в рамках проведення заходів з правовиховної діяльності 31 березня 2017 року спільно з Ізмаїльським відділом пробації була організована екскурсійна поїздка учнів Бросківської ЗОШ у супроводі соціального педагога до Ізмаїльського слідчого ізолятора.

Під час екскурсії дітям розповіли про права та обов’язки підслідних, злочини, через які вони потрапляють до слідчого ізолятора, обмеження які діють за гратами, про харчування, умови та частоту зустрічей з рідними і отримання передач.

Учні мали змогу побачити порядок та умови утримання засуджених в СІЗО, дізнатися про режим який діє в установі. Також відвідувачам дозволили заглянути в камери, де перебувають неповнолітні правопорушники, побачити кімнату, де останні мають змогу навчатися, читати книги, дивитися телевізор.

По завершенню екскурсії співробітники слідчого ізолятора відповіли на всі запитання учнів та побажали їм самодисципліни, поваги прав інших людей, усвідомлення юридичної відповідальності за різні правопорушення.

 

До відома відвідувачів про службу пробації

Кримінальним кодексом України запроваджено ряд нових, альтернативних позбавленню волі, видів кримінальних покарань, а також передбачено можливість звільнення засудженого від відбування покарання з випробуванням за умови гарантії його виправлення без відбування покарання.

На сьогодні, контроль за виконанням таких покарань покладено на кримінально-виконавчу інспекцію Державної кримінально-виконавчої служби. Тому, додаткові навантаження на кримінально-виконавчу інспекцію, переорієнтація її діяльності на виконання соціально-попереджувальних функцій ставить питання про доцільність утворення служби пробації, яка б мала більші правові та соціальні повноваження, та реально займалася б питаннями ресоціалізації засуджених.

Аналіз досвіду передових країн Європи показує, що виконання альтернативних видів покарань покладено на спеціалізовану державну службу, яка знаходиться поза поліцією та в’язницею – службу пробації.

Суть пробації полягає у встановленні нагляду за засудженим з покладенням на нього певних зобов’язань й обмежень, без ізоляції його від суспільства (відвідувати центри пробації, періодично зустрічатися з наглядовим офіцером, брати участь у певних різновидах діяльності, дотримуватися законослухняної поведінки тощо).

Цю функцію виконує служба пробації, головна мета діяльності якої полягає в захисті суспільства, попередженні повторних злочинів, сприянні реінтеграції правопорушника в суспільство.

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 485 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz