Субота, 20 Кві 2024, 4:41 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Вересень » 13 » Факультатив «Психологія спілкування» розпочав роботу в Саф’янській школі
3:49 PM
Факультатив «Психологія спілкування» розпочав роботу в Саф’янській школі

Одним з найважливіших новоутворень в особистості підлітка є потяг до самоствердження, бажання бути визнаним оточуючими. Спілкування в цей час набуває особливого значення, саме в цей період формуються навички взаємодії в групі. Тому в Саф’янській школі для учнів 7 класу було введено факультатив «Психологія спілкування».

9  вересня 2016 року психолог Бондаренко І.В. провела перше заняття з факультативу «Самопрезентація. Самовираження та правила спілкування в групі». 

Урок пройшов в ігровій формі, оскільки саме під час гри дитина «приміряє» різні ролі, аналізує наскільки їй зручно та комфортно в тій чи іншій ситуації, робить певні висновки, що дають їй змогу формувати життєві навички. Учні  обговорили правила спілкування у групі, які діятимуть протягом всіх занять. Увага дітей акцентувалася на загальнолюдських цінностях під час вправи «Найважливіші речі у житті», а вправа «Ураган» допомогла подолати стереотипні установки, що створюють перешкоди у спілкуванні. Найбільше учасникам сподобалися завдання «Моя візитка», яке дало змогу формувати самовпевненість, створюючи та представляючи свою візитку-самопрезентацію та вправа «Перетворення», яка визначила особливості самовираження учасників за допомогою метафоричних засобів.

Проведене заняття допомогло підліткам  пізнати цінність і значення спілкування; донесло, що вдосконалення своїх умінь взаємодіяти зробить життя цікавим і змістовним; розвивало навички самоусвідомлення, саморефлексії, самосприйняття, формувало самовпевненість; націлило на осмислення важливості правил спілкування у групі.

                                                        Психолог Саф’янської ЗОШ Бондаренко І.В.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 691 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz