П`ятниця, 19 Кві 2024, 9:36 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Липень » 16 » Інформаційна "революція" розпочалася?
0:09 AM
Інформаційна "революція" розпочалася?
Згідно листа Департаменту освіти і науки Одеської обласної держадміністрації від 01.06.2013 р. № 284/ОД «Про створення інформаційної системи управління освітою та впровадження проекту інформатизації в Одеській області» з 15 червня 2013 року  розпочато роботу по створенню в школах району інформаційної системи управління освітою та впровадження проекту інформатизації «КУРС: Освіта». Наказами по школах вже призначено відповідальних за  впровадження проекту. Вся шкільна  інформація як статистична так і розклад уроків, тарифікаційні списки і багато іншої буде заноситись в спеціальну базу даних області.  Ці матеріали будуть доступні не тільки управлінцям Департаменту освіти і науки, але і всім бажаючим, хто захоче дізнатися ту чи іншу інформацію про школи району та області.
 
Інформаційна "революція" в освіті Ізмаїльського району розпочнеться також і в дошкільній освіті.  Згідно листа Департаменту освіти і науки Одеської обласної держадміністрації від 01.07.2013 р. № 304/ОД «Про розробку та впровадження автоматизованої інформаційно-аналітичної системи електронної реєстрації дітей дошкільного віку» передбачено створення аналогічної статистичної бази області на всі ДНЗ, а також  кількість дітей дошкільного віку, які потребують направлення та влаштування в ДНЗ. Головною метою впровадження цієї системи є  презентація всіх ДНЗ області в мережі Інтернет. Ще одною з вагомих причин створення такої автоматизованої системи є запобігання зловживанням та корупції при направленні в ДНЗ з боку офіційних осіб. 
Тепер батьки зможуть отримати направлення в дитячий садок тільки зареєструвавши свою дитину в електронній базі системи при виповненні дитині 1.5 роки.  Зареєструвавши всі дані своєї дитини, батьки отримають на власну електронну скриньку підтвердження, згідно якого повинні будуть в органах управління дошкільним закладом підтвердити дані своєї дитини документально і після звірки всіх документів отримують направлення в дитячий садок. Влаштування в ДНЗ дитини буде тільки з 2-х років.
 
Протягом липня відділом освіти буде проводиться роз´яснювальна робота з завідуючими дитячих садків, головами сільських, селищних рад. А вони в свою чергу повинні будуть провести відповідну роботу на місцях, довести інформацію до відома сільських громад та всіх зацікавлених сільських мешканців.  
 
Запровадження такої автоматизованої системи викликає багато запитань  і проблем у батьків та виконавців. Однією з найголовніших проблем буде проблема забезпечення закладів освіти компютерами та проблема доступу до мережі Інтернету.  
Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 799 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz