П`ятниця, 29 Бер 2024, 2:51 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Квітень » 3 » Як в Суворовській школі готувалися до дня птахів
10:15 AM
Як в Суворовській школі готувалися до дня птахів

1 квітня – не тільки День Сміху, а також Міжнародний день птахів. Чому ж для птахів зробили окремий день та ще й міжнародний? Що він означає і чому птахи потребують особливого піклування?

Згідно досліджень вчених-орнітологів, у світі за останні 400 років повністю зникло майже 100 видів птахів, багато видів перебувають на межі вимирання.

1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція про охорону птахів. Як наслідок, з’явився день захисту птахів. В Україні цей день відзначають насамперед школярі та молодь, виготовляючи шпаківні та годівниці для птахів. Учні 4 – А класу і їх класний керівник Котлік Світлана Дмитрівна, підготували Свято Птахів і розповіли усім дітям початкової школи, яку надзвичайно важливу роль птахи відіграють у природі та сільському господарстві, пояснюють, чому важливо допомагати птахам. Причина зрозуміла – птахи є вірними друзями людини в боротьбі зі шкідниками. Саме від птахів залежать врожаї у наших садах та на полях. Тож птахів треба захищати, турботливо піклуватися про них та берегти, особливо ті види, які занесені до Червоної Книги.

Учні Суворовської школи ( Іовов Ф, Мутавчі А., Стефанова М., Бокова М.,Калошин М., - 4 – А кл, Петрова К. – 4 – Б кл.,Эребакан К., Жечкова Ю. - 1 – А кл., Жечков В., Шевченко Е. - 1 – Б кл., Малахова Ю., Киоссе К., Стефанов К., Друмова К. - 2 – А кл., Карпова К., Колосова Л. - 2 – Б кл.,Балабан М., Маламен М., Рашков Г., Папазов М., Філімонов О., Івасюк Д., Смоков М. - 3 – А кл., Маламен М., Кірова С., Далакова В. - 3 – Б кл.) не тільки збирають інформацію про птахів, а ще й піклуються про них. Ще до початку весняних канікул вони готувалися до зустрічі пташок, виготовляли шпаківні, дуплянки, поїлки та разом з батьками і старшокласниками завзято розвішували їх. Крім того, наслідуючи традиції пращурів, діти ліпили з тіста пташенят та вчили народні українські пісні, які славлять птахів - справжніх друзів людей. Закличками, обрядовими піснями діти і дорослі зустрічали весну.

Учні знають, що першими на батьківщину повертаються граки. Недарма вони звуться вісниками весни. Потім прилітають чайки, шпаки, жайворонки, качки та гуси. Пізніше з"являються зозулі, стрижі, ластівки, лелеки та інші перелітні птахи, несучи на своїх втомлених крилах весну. Птахи в"ють нові гніздечка або лагодять старі за допомогою гілочок. Адже багато пташок залишили свої гнізда тут, коли відлітали на південь.

Кожне дерево, пташка, квітка є часткою природи нашої Батьківщини. Ще з давних давен наші пращури весняними днями вітали потоки крилатих мандрівників, які поверталисядодому з теплихкраїн – СередньоїАзії, Близького Сходу та навіть Африки! Вони ліпили з тістажайворонків, славили птахів у піснях, вивішували на деревах циліндричні ящики з кори та кріпили дерев’яні колеса з возу на стовпах.

Природа – наш дім, в якому ми живемо. Дім, частинкою якого ми з вами є. І від того, як ми будемо в цьому домі жити, як ми будемо себе в ньому поводити, і залежатиме життя на планеті.

 

Вчитель початкових класів Котлік Світлана Дмитрівна

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 434 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz