Субота, 20 Кві 2024, 7:53 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 25 » Конкурс відкритих класних годин (продовження)
11:51 PM
Конкурс відкритих класних годин (продовження)
 
 
24 жовтня 2012 року відкриті класні години були дані переможцями І і ІІ етапів районного туру Всеукраїнського конкурсу "Класний керівник -2012" Димитрієвою І.А. (Ларжанський НВК) та Мінжинер Т.В. (Кислицька ЗОШ).
      Слід відзначити, що класні керівники підійшли до проведення виховних заходів творчо, їх заходи відрізнялися   наявністю  інтерактивних  вправ. тренінгових форм, а саме головне, що вони несли виховний потенціал, змушували учнів задуматися, оцінити, висказати та  відстояти свою особисту думку.  
      Захід, який проводила Димитрієва Інна Андріївна для своїх вихованців, учнів 10 класу, був присвячений профілактиці наркоманії. У формі відкритої дискусії, шляхом відвертого, невимушеного спілкування учні вирішували важливе для себе питання, який вибір зробити в своєму житті, чи варто попробувати наркотик хоч один раз.  В ході виховної години учасники обсудили результати соціологічного опросу, який провели з учнями середніх та старших класів своєї школи, розбирали життєві ситуації, які змушують молодих людей обирати смертельну пристрасть та намагалися їх вирішити. Також обговорювали та розвінчували міфи щодо вживання наркотиків, згадали,  факти з життя відомих артистів, які вживали наркотики та померли в молодому віці.  Максимально зануритися в тему допомагали  підготовлені класним керівником  презентація та відеофільм. Результатом заходу став захист проектів, в яких учні відобразили своє ставлення до наркотиків. 
 
      Учасниця з Кислицької школи Мінжинер Тетяна Василівна темою своєї відкритої класної години обрала морально-етичну тему "Добро починається з тебе". Вихованці Тетяни Василівни, учні 6 класу досліджували що таке добро, доброта, милосердя, як ці поняття відображені в релігіях різних народів, народній творчості: колядках, казках, прислів´ях. Через участь в різноманітних інтерактивних іграх учні визначали, що є добро, а що - зло, як робити добро, що означає бути добрим. Співчуття і співпереживання виявили діти, почувши від класного керівника реальну історію, яка відбулася в роки війни під час блокади Ленінграду. Учні зробили висновок, що навіть в ті тяжкі часи люди не уставали робити добро і допомагати один одному.  Великий інтерес визвав у дітей хмічний дослід, на прикладі якого вчителька показала як можна зіпсувати чисту душу, а як можна її спасти, щоб вона не охолола і була завжди теплою. Підсумовуючи класну годину, діти визначали правила для того, щоб школа була територією добра. А найголовнішим девізом заходу стали слова "Поспішайте творити добро!". Фотографії з учасниками відкритих класних годин дивіться в фотоальбомі сайту.
 
 
Переглядів: 708 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz