Четвер, 25 Кві 2024, 6:25 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Квітень » 25 » Конкурс знавців творчості Івана Франка. Богатянська ЗОШ
3:20 PM
Конкурс знавців творчості Івана Франка. Богатянська ЗОШ

  До 100-річчя вшанування пам’яті І.Я. Франка 21 квітня в Багатянській ЗОШ відбувся конкурс знавців життєвого і творчого шляху видатного митця між учнями 10 класів.

На заході в якості гостей та вболівальників були присутні учні 9-Б класу. До складу журі входили класний керівник 10-Б класу Грекова О.І., вчителі української мови та літератури Георгиця К.М. та Терпан А.А. Підготувала учнів до конкурсу вчитель української мови та літератури Кулава Л.А.

Програма конкурсу складалася з багатьох етапів, в яких учні демонстрували свої ораторські навички, проявляли акторські здібності, показали знання життя і творчості Великого Каменяра.

Перший етап називався «Хто більше?». Учні в командах повинні за визначений час назвати якомога більше жанрів, в яких працював Іван Франко; перерахувати творчі грані поета, а також намалювати «психологічний портрет» митця.

Другим етапом стала «Літературна дуель». Учні один одному задавали питання, які підготували самостійно. Десятикласники блискуче справлялися з інтерактивними завданнями: розгадували «Чарівні кола», складали самі кросворди на задану тему, акровірші.

В конкурсі «Декламатор» журі високо оцінило виконання віршу «Декадент» Надією Петровою (10-А кл.). А в конкурсі «Слухаєш вас – не наслухаєшся» цікавішою виявилась розповідь Люди Грекової (10-Б кл.) про жінок, які надихнули І. Франка на створення збірки «Зів’яле листя».

Домашнім завданням для обох команд було заздалегідь знайти й продемонструвати пам’ятники, що встановлені Каменяру на Україні та в світі. Обидві команди блискуче справились із цим завданням.

На заході панувала атмосфера творчої експресії, наснаги, тому серед вболівальників теж виявились  активні знавці творчості І. Франка.  Так,  Таня Дога (9-Б кл.) чудово продекламувала вірш «Каменярі», висловила свої думки на тему «Щасливий не той, кого люблять, а той, хто любить сам». А Ліля Терпан (9-Б кл.) обрала тезу «Лиш боротись – значить жить» і спробувала довести її на прикладах із власного життя. 

Фінальним конкурсом стала «Таємнича скринька». Учні діставали предмети зі скриньки і висловлювали свої асоціації. Так, Вячеслав Арнаут (10-А кл.) знайшов у скриньці горщик з калиновим варенням  і правильно пов’язав знахідку з твором І. Франка «Червона калино, чого в лузі гнешся». А Женя Станкова (10-Б кл.) дістала грецький горіх і здогадалась, що йдеться про поезію «Ой ти, дівчино, з горіха зерня». В результаті десятикласники смакували грецькими горіхами та калиновим варенням.

Переможцем конкурсу на кращого знавця творчості І.Франка стала команда 10-Б класу.  Рядки І. Франка «Ми мусимо навчитися чути себе українцями» стали провідними квітневого заходу.

Вчитель української мови та літератури І категорії 

Кулава Л.А.

Подивитись всі фото:https://cloud.mail.ru/public/ByuP/ckksDwDh8

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 741 | Додав: RusL@n03 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz