Четвер, 28 Бер 2024, 9:11 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Листопад » 9 » Місячник «Шкільна бібліотека–за здоровий спосіб життя» в Кам’янському НВК
5:28 PM
Місячник «Шкільна бібліотека–за здоровий спосіб життя» в Кам’янському НВК

Здоровя - не все,

але все без здоров’я – ніщо.

Сократ

Найвища цінність у людини – це її здоров’я.Щоб стати володарем свого здоров’я, слід знати,що таке здоров’я і що саме забезпечує нормальний процес життєдіяльності людини. З цією метою у жовтні місяці в Кам’янському НВК пройшов місячник шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя».

Відкриття місячника відбулося на лінійці. Діти ознайомились з планом роботи місячника, висловами про здоров’я та запрошення всіх читачів до бібліотеки для ознайомлення з літературою, яка розповідає про здоров’я, про шкідливі звички сучасної молоді, про їх вплив на найцінніше, що є у людини – це здоров’я. Першокласники завітали на екскурсію «Знайомство з кабінетом №1». В бібліотеці діти ознайомилися з історією книги, з видами дитячих книжок. Учні були в захваті від красиво ілюстрованих музичних книжок, книжок-театрів, книжок-ляльок, книжок-розкладушок та ін. Бібліотекар розповіла дітям, що книги теж хворіють, старіють, а щоб зберегти їм довге життя – треба дотримуватися правил гігієни та користування навчальною літературою. Першокласники ознайомилися з виставкою книжок «Яка я гарненька, коли я новенька».

Протягом місяця в середніх та старших класах пройшли бесіди-диспути «Чи варто бути модним і хворим,завдяки шкідливим звичкам?» .

Для учнів ГПД 2-6-х класів на виховній годиніпроведено огляд книг біля книжкової виставки «Здорова дитина – здорова країна».

Під гаслом «Я і моє здоровя» пройшла психологічна година в 7-А класі, мета якої була розвивати в учнях уміння та навички свідомого вибору здорового способу життя, відповідальне ставлення до власного життя та життєвих цінностей, та вміння виявляти власну позицію щодо шкідливих звичок. На кінець години учні визначили десять кроків до здорового способу життя. А учні 8-Б класу у мультимедійному залі ознайомились з фільмом «Діти інваліди. Визнання в суспільстві». Після цього заходу діти висловили свої думки про те, що не дивлячись на свої хвороби, люди продовжують вести активний образ життя та мають велику жагу до життя.

Учні 5-9 класів разом з вчителем з основ здоровя переглянули відеоролики: «Рух і життя», «Активне довголіття», «Що я знаю про здоровий спосіб життя», «Найкращий час для навчання, роботи, відпочинку та розваг».

Десятикласники ознайомились з книгою «Школа здоровя», в якій розповідається про нашу школу, яка з роботою «Школа культури здоровя – школа партнерства», взяла участь у всеукраїнському конкурсі «Школа сприяння здоровя» і увійшла у сто кращих шкіл України.

На інформаційній хвилинці в одинадцятих класах «Туберкульоз – загроза XXI століття» медсестра школи Каралаш Н.П. розповіла дітям «Що слід знати про туберкульоз, симптоми туберкульозу, причини, поширення та профілактика туберкульозу».

Учні 2-3 класів біля стенду «Воїни АТО – наша гордість і сила» ознайомились з односельчанами, які брали участь у АТО та продовжують і нині повертати мир на українські землі, а учні 4-их класів у книжковій виставці «Ми – нащадки козаків» ознайомились з біографією та участю у бойових діяхХмелярова Олександра, випускника нашої школи, який загинув у зоні АТО за мирне небо і щасливе дитинство.

Закінчився місячник Святом здоров’я. Доктор Айболіт, лікар-стоматолог, Мийдодир, Вітамінка, Гігієна і Санітарія, Дядечко «Режим дня» повели дітей 1-4-их класів у країну здоров’я та довели дітям, чому треба дотримуватися режиму дня, займатися спортом, правильно харчуватись та про все цікаве від чого залежить здоров’я.

Школярі з великим захопленням брали участь у всіх заходах, які були проведенні активом бібліотеки та бібліотекарем, і зробили висновок, що тільки здоровий спосіб життя допоможе зміцненню здоров’я, формуванню уявлень про здоров’я, як цінність, відповідальність за особисте здоров’я.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 528 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz