Субота, 20 Кві 2024, 6:31 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Травень » 12 » Мітинг, присвячений Дню Перемоги в Комишівській ЗОШ
10:09 AM
Мітинг, присвячений Дню Перемоги в Комишівській ЗОШ

      Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами.  Хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Увінчання 9 травня  пам’яті про людей, які віддавали своє життя заради мирного неба над нашою головою - це лише маленька часточка  великої данини пошани полеглим.

     Ось і в нашій школі за участю учнів 5-8,10 класів, під керівництвом педагога-організатора Пуйческу Н.В. був проведний мітинг, присвячений Дню Перемоги. З привітанням виступили директор школи Кокош В.І., голова сільради Чебан М.Л. Учні читали напам’ять вірші про ті страшні часи, співали пісні далеких воєнних часів –«Журавлі», «День перемоги», «Синий платочек», «Смуглянка». У виконанні працівника будинку культури Скутельник В.П. була виконана пісня «Перемога».

       День перемоги наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.

      У нашому селі в живих залишився лише один ветеран війни Наку Аврам Лукич . Він був присутній на урочистому святі.

     Запросили також  жінок – дітей війни.

      Мітинг закінчився покладанням квітів до пам’ятника загиблим воїнам.

     Давно відлунали залпи гармат, усе далі відходять події тої страшної війни, війни з нацизмом, війни з людською жорстокістю, та не зітреться в пам’яті людській подвиг нашого народу. Так хочеться, щоб наші діти ніколи не знали цих страшних часів, але шанували минуле, пам’ятали про подвиг дідусів, прадідів.   Пам’ятали заради майбутнього!

Подивитись всі фото:https://cloud.mail.ru/public/34FU/fjXtjHxks

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 764 | Додав: RusL@n03 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz