Субота, 27 Кві 2024, 4:31 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Жовтень » 7 » Міжнародний день людей похилого віку відзначили в Матроському НВК
3:36 PM
Міжнародний день людей похилого віку відзначили в Матроському НВК

 Другий місяць осені починається з особливої дати. Цього дня у всьому світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку, проголошений 50 сесією Генеральної Асамблеї ООН, а в Україні також і День ветерана.     Це хороша нагода пильніше зосередитись на проблемах літніх людей, ще раз засвідчити всенародну повагу ветеранам війни і праці, нашим батькам і матерям, старшим друзям, за чиїми плечима нелегкі життєві дороги.

Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років.

     У Матроському НВК з нагоди цього дня у другому классі проведено виховну годину, метою якої було виховувати доброту, повагу до людей старшого покоління, розвивати загально-людські чесноти, шанувати близьких людей, виховувати морально-етичні норми життя.

     Впродовж уроку діти з великим теплом згадували і розповідали про своїх бабусь і дідусів. Деякі навіть підготували вірші про них. Організатор заходу , Довбишенко Ольга Миколаївна пропонувала різні життєві ситуації на розгляд учням, у яких були описані правильні та неправильні дії дітей стосовно людей похилого віку. Вчителька навчала дітей поважати старість. Пояснила, наскільки важливою для бабусі чи дідуся є наша увага та піклування...  До діток у гості завітала бабуся одного з учнів – Лідія Павлівна Костенко, пенсіонерка, матір п’яти дітей. Вона розповіла про своє нелегке життя, про свою роботу. Діти із захопленням слухали та задавали питання, а пенсіонерка з радістю на них відповідала. По закінченню дискуссії учні привітали бабусю зі святом та пообіцяли їй бути завжди чемними та добре вчитися.

    

Граніченко Л.А.,

практичний психолог

Матроського НВК

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 638 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz