Субота, 27 Кві 2024, 3:11 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 13 » Моніторингові дослідження допоможуть отримати об’єктивну картину стану освіти в Україні
1:09 AM
Моніторингові дослідження допоможуть отримати об’єктивну картину стану освіти в Україні

Сьогодні, 12 листопада 2013 року, під час прес-конференції на тему «Деякі питання моніторингу якості загальної середньої освіти» заступник директора Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН Борис Терещук розповів про методичні та організаційні особливості проведення моніторингу якості загальної середньої освіти. За його словами, методичні матеріали, збірники завдань та відповідей для проведення моніторингу в початковій та основній школі пройшли експертні висновки та мають відповідні грифи МОН. Методичні рекомендації розроблені як для вчителів, керівників навчальних закладів, так і для управлінь (департаментів) освіти місцевих органів влади. За два тижні до початку моніторингу всі методичні матеріали були розміщені на сайті Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН, Національної академії педагогічних наук України, Міністерства освіти і науки. У кожному регіоні на базі обласних інститутів післядипломної освіти створено підрозділ, який координує роботу моніторингу досліджень.

Борис Терещук зазначив, що відповідно до інструктивно-методичних матеріалів оприлюднення матеріалу моніторингу з певного навчального предмета здійснюється за 2 дні до початку його проведення. «4 варіанти з 10 запропонованих розміщені на сайті, і діти сьогодні розпочинають вирішення цих завдань. Так само буде відбуватися з кожного предмету, відповідно до графіку, який також розміщено на сайті нашого інституту, на сайті МОН та НАПН», – пояснив заступник директора Інституту інноваційних технологій та змісту освіти.
За результатами підсумкових матеріалів моніторингових досліджень фахівці проаналізують матеріальну базу кожного окремого навчального закладу, чи в повній мірі забезпечені школи підручниками та їхній зміст, чи на належному рівні проводиться методична робота.

Борис Терещук зауважив, що дослідження допоможуть отримати об’єктивну картину стану освіти в Україні в цілому. «Зазначений захід на перспективу буде сприяти розвитку освіти з врахуванням усіх тих проблем, які склалися насьогодні – під час проведення моніторингу», – підсумував заступник директора ІІТЗО МОН Борис Терещук.

За словами начальника відділення моніторингових досліджень освітньої галузі ІІТЗО МОН Олени Патрикеєвої, під час моніторингу досліджуються і першочергові освітні завдання – впровадження інноваційних технологій в освіту, а також інформаційно-комунікативних технологій в освітній процес.

Олена Патрикеєва наголосила, що моніторингові дослідження будуть стимулювати позитивні перетворення та готувати до якісних змін всіх учасників виховного процесу. Адже, під час моніторингу якості знань паралельно здійснюватиметься й опитування вчителів та учнів, щодо організації навчально-виховного процесу у їхніх навчальних закладах, умов у яких навчаються і працюють.

«Постійний ґрунтовний та різнобічний аналіз результатів моніторингу є надійною та об’єктивною підставою для вироблення політики в галузі забезпечення якісною освітою», – підкреслила начальник відділення моніторингових досліджень.

Нагадаємо, що моніторинг якості загальної середньої освіти за результатами навчання учнів у початковій та основній школі серед усіх учнів 5 та 10 класів загальноосвітніх навчальних закладів проводиться Міністерством освіти і науки України спільно з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти та Національною академією педагогічних наук України з 12 листопада до 12 грудня 2013 року.



Джерело: http://mon.gov.ua/ua/

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 629 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz